Δεν έχεις γυμναστεί ποτέ; Δες πώς να βρεις τη φόρμα σου γρήγορα

By

Έχεις καμιά δεκαετία να γυμναστείς; Ή μήπως δεν ξέρεις τι θα πει βαράκι και σκοινάκι; Ό,τι από τα δύο και αν σου συμβαίνει, δες πώς θα καταφέρεις να αποκτήσεις το τέλειο κορμί των μοντέλων της Victoria’s Secret (που σίγουρα ονειρεύεσαι).

Μην επαναπαύεσαι, μπορεί να έχεις ακόμα καιρό μπροστά σου μέχρι τον Αύγουστο που θα πας διακοπές αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θέλουν να νομίζεις μερικοί (δεν ξέρω ποιοι, μη με ρωτάς). Ξυπνάς το πρωί, τρως, πας δουλειά, γυρίζεις, το ρίχνεις στην τηλεόραση και κοιμάσαι. Από ιδρώτα… ούτε ίχνος, ούτε σταγόνα. Δες πώς μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι χωρίς να αισθανθείς ότι πιέζεσαι.

Μην το πολυσκέφτεσαι Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ πριν αποφασίσεις να πας μια φορά στο γυμναστήριο. Μη σου πω μην πας καθόλου στο γυμναστήριο γιατί θα σε κάνω να χάσεις τα μαλλιά σου. Θα σου πω απλά να βάλεις τα αθλητικά σου, τη φορμίτσα σου (που την πήρες και την έχεις να κάθεται στην ντουλάπα σου) και να βγεις έξω.

Περπάτα, τρέξε, κάνε σκοινάκι. Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο προσπάθησε να τον βρεις. Ξύπνα 20-30 λεπτά νωρίτερα και γυμνάσου ακόμα και μέσα στο σπίτι. Αν υπάρξουν μέρες που δεν προλαβαίνεις με τίποτα να γυμναστείς μην απογοητευτείς. Ξέχνα το. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα. Μην σκέφτεσαι τι δεν έχεις κάνει ή πόσο καιρό θα χρειαστείς για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ζήσε στο παρόν και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς σήμερα.

kl_gymnastiki01

Μην προσπαθείς πολύ Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί όταν ξεκινούν να γυμνάζονται είναι ότι το παρακάνουν. Το ρίχνουν στη γυμναστική και δεν φεύγουν από το γυμναστήριο αν δεν περάσει πρώτα ένα 3ωρο λιωσίματος. ΛΑΘΟΣ! Το μόνο που θα καταφέρεις αν κάνεις κάτι τέτοιο θα είναι να σταματήσεις να γυμνάζεσαι πολύ νωρίς. Χαλάρωσε. Αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου, ό,τι κι αν κάνεις θα είναι καλύτερο από το τίποτα. Ποιος νοιάζεται αν αφιερώσεις μόνο δέκα λεπτά στη γυμναστική σου. Πριν αφιέρωνες μηδέν!

Απόκτησε έναν γνωστό Όχι φίλο, γνωστό. Βρες ένα άτομο από την πολυκατοικία σου ή από το γυμναστήριο που αγαπάτε και οι δύο το pilates ή το spinning και δίνετε κάθε μέρα ραντεβού στο γυμναστήριο. Από τη μια μεριά θα ντραπείς να μην πας και από την άλλη μεριά δεν θα μπορείς να το ακυρώσεις μιας και δεν θα ξέρεις το τηλέφωνο του συγκεκριμένου ατόμου. Το καλό του να πηγαίνεις με έναν γνωστό και όχι με έναν φίλο στο γυμναστήριο είναι το ίδιο που συμβαίνει όταν βγαίνεις ένα πρώτο ραντεβού… έχεις την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά.

kl_gymnastiki02

Κάνε sign up Υπάρχουν κάποια μαθήματα στα γυμναστήρια στα οποία πρέπει να δηλώσεις ότι θα πας και να κλείσεις θέση. Κάνοντάς το αυτό δεν θα μπορείς με τίποτα να μην πας γιατί “θα τα ακούσεις” και θα στερήσεις αυτή τη θέση από κάποιον που θα ήθελε να γυμναστεί στην ώρα και τη θέση σου.

Κάνε παρέες Διάλεξε ένα ομαδικό είδος γυμναστικής που σου αρέσει πολύ (boxing, crosfit, spinning, μπαλέτο) και άρχισε να πηγαίνεις τακτικά. Εκεί θα δεις και θα γνωρίσεις κόσμο που έχει το ίδιο πάθος με σένα. Είναι πολύ καλό να αρχίσεις να κάνεις παρέα με άτομα από το μάθημά σου. Έτσι θα χαίρεσαι πολύ κάθε φορά που πρόκειται να πας στο μάθημα γιατί εκεί θα βλέπεις και τους φίλους σου. Αυτό είναι ένα κόλπο που πιάνει πάντα.

kl_gymnastiki03

Όταν εγώ ξεκίνησα το χορό πριν από αρκετά χρόνια δεν αισθανόμουν τόσο καλά όσο αισθάνομαι σήμερα. Δεν ήξερα κανέναν και το να πάω στο μάθημα μου φαινόταν λιγάκι σαν αγγαρεία. Τελικά γνώρισα τόσο πολύ κόσμο και έκανα τόσους πολλούς φίλους στο μάθημα που κάθε φορά που είχα μάθημα ανυπομονούσα να πάω. Τώρα, πολλές φορές, όταν έχω χρόνο μπορεί να πάω και 1-2 ώρες νωρίτερα στη σχολή και απλά να κάτσω και να πιω τον καφέ μου με τις φίλες μου εκεί.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News