Γιατί αγαπώ το τρέξιμο ακόμα και αν πηγαίνω σαν χελώνα (Just Do It)!

By

Και τώρα, μετά από δεκάδες posts έφτασε νομίζω η ώρα να γνωριστούμε λίγο καλύτερα. Αποφάσισα να σου εξομολογηθώ γιατί μου αρέσει να τρέχω ακόμα και αν πηγαίνω σαν χελώνα (γιατί έτσι πηγαίνω ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις που χρειάζονται αντοχή την οποία δεν έχω)!

Αν είσαι σαν και μένα, αν δεν μπορείς να τρέξεις κάνοντας 4 λεπτά το χιλιόμετρο, αν χρειάζεσαι τουλάχιστον 40 λεπτά για να τρέξεις 5 χιλιόμετρα.. πραγματικά δεν τρέχει τίποτα! Είσαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος που απλά δεν μπορεί ή δεν θέλει βρε αδερφέ να τρέξει σαν τον Usain Bolt. Θέλει να τρέχει με τη ησυχία του.

kl_treksimo02

Το θέμα είναι πως ξέρω ότι δεν είμαι γρήγορη στις μεγάλες αποστάσεις και αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου. Και παρόλο που μου αρέσει να συμμετέχω σε διοργανώσεις τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων (5 και 10 χιλιομέτρων), δεν με απασχολεί καθόλου το αν θα κερδίσω.

Οι λόγοι που τρέχω είναι…

  • για να διατηρώ το σώμα μου δυνατό και το μυαλό μου καθαρό καθώς αυτός είναι ο πιο βολικός, εύκολος και οικονομικός τρόπος άσκησης.
  • το τρέξιμο είναι διασκέδαση.
  • είναι ένας τρόπος για να καθαρίζω το μυαλό μου, να διώχνω μακριά ότι μου προκαλεί νευρικότητα και να κοιμάμαι καλύτερα.
  • μου δίνει την ευκαιρία να περνάω περισσότερο χρόνο στη φύση ενώ μου “επιτρέπει” και ένα γλυκό παραπάνω (και μόνο αυτό είναι αρκετό για να με πείσει να τρέξω 5 χιλιόμετρα ακόμα και σαν χελώνα).
  • μου χαρίζει το “ανέβασμα” του δρομέα που είναι ένας δυνατός συνδυασμός ιδρώτα και ενδορφινών που καμιά άλλη μορφή άσκησης δεν μπορεί να μου προσφέρει.

kl_treksimo01

Εσύ τι λες; Θα το ξεκινήσεις χωρίς να ντρέπεσαι για τους χρόνους που κάνεις;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News