Γρηγορότερη κολύμβηση αυτό το καλοκαίρι με αυτά τα tips!

By

Θέλεις να νιώθεις πιο δυνατή και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, να κάψεις το λίπος, αλλά και να αποκτήσεις γράμμωση ταυτόχρονα; Γρήγορα στην πισίνα ή στη θάλασσα. Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να τα δώσεις όλα για να ξεκινήσεις το Σεπτέμβριο υγιής, δυνατή και με όρεξη.

Μια προπόνηση στο νερό κατατροπώνει τις θερμίδες (περίπου 500 ανά ώρα), αυξάνει το μεταβολισμό και αναπτύσσει τους μύες. Και όχι μόνο: δεν καταπονεί καθόλου τις αρθρώσεις. Τι άλλο θα μπορούσες να θέλεις; Το ‘beach body’ που επιθυμείς είναι σχεδόν μπροστά σου! Απλά δοκίμασε αυτές τις κολυμβητικές ασκήσεις και θα είσαι πανέτοιμη για την καλοκαιρινή σεζόν. Προσπάθησε να προπονείσαι στην πισίνα ή στη θάλασσα 3-4 φορές την εβδομάδα.

kl_kolympi01

Ελεύθερη κολύμβηση για αρχάριους

Δοκίμασε κάτι απλό με μια προπόνηση ελεύθερης κολύμβησης. Με αυτή την τεχνική, όχι μόνο δεν βαριέσαι αλλά και χρησιμοποιείς διάφορες μυϊκές ομάδες. Κάνε εναλλάξ πρόσθιο και ύπτιο.

1. Κατ’ αρχήν, κάνε προθέρμανση με 100 μέτρα στην πισίνα σε χαλαρό ρυθμό.

2. Κολύμπησε εκατό μέτρα με μέτριο ρυθμό και στη συνέχεια ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε 5 φορές.

3. Πρόσθεσε μια σανίδα κολύμβησης. Κολύπμησε με αυτή για 100 μέτρα και να θυμάσαι να κρατάς το κεφάλι στο νερό και να αναπνέεις πλευρικά.

4. Χαλάρωσε με 100 μέτρα στην πισίνα σε χαλαρό ρυθμό.

Διασκέδασέ το!

Δυνάμωσε την ένταση προσθέτοντας κάποιον εξοπλισμό. Θα βοηθήσει στην εναλλαγή της προπόνησης (και θα διώξει κάθε αίσθημα κούρασης).

1. Ξεκίνα την προπόνησή σου με προθέρμανση, κολυμπώντας 100 μέτρα στην πισίνα σε χαλαρό ρυθμό. Αυτή τη φορά, προσπάθησε να εμμείνεις στο πρόσθιο.

2. Στη συνέχεια, με ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα κολύμπησε 150 μέτρα. Ο εξοπλισμός θα σε βοηθήσει να μετακινηθείς στο νερό με ευκολία και έτσι θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς στην τεχνική κολύμβησής σου.

3. Άφησε τα βατραχοπέδιλα, πάρε μια σανίδα και κολύπμησε με αυτή 150 μέτρα. Θα σε βοηθήσει να δουλέψεις το κέντρο σου και να επικεντρωθείς στο διαδοχικό χτύπημα των ποδιών σου.

4. Χαλάρωσε με 100 μέτρα στην πισίνα σε χαλαρό ρυθμό.

kl_kolympi02

Κατάκτησε την πυραμίδα

Βοήθησε στην ενίσχυση της αερόβιας φυσικής σου κατάστασης, ωθώντας το σώμα σου στα όριά του.

1. Κάνε 4 διαδρομές χαμηλής έντασης στην πισίνα για ζέσταμα.

2. Επέλεξε ένα σετ πυραμίδας αυξάνοντας τη διάρκεια της κολύμβησης που αυξάνει και σε βαθμό δυσκολίας. Το κλειδί; Βεβαιώσου ότι έχεις υπό έλεγχο την τεχνική σου. Ασκήσου από 25 μ. έως 50 μ. και 75 μ. και στη συνέχεια πίσω από 75 μ. έως 50 μ. έως 25 μ.

3. Τελείωσε την προπόνησή σου με 100 μέτρα σε χαλαρό ρυθμό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News