Ένα πρόγραμμα για να γυμνάζεσαι ανενόχλητη στο σαλόνι σου!

By

Δεν έχεις χρήματα να πας γυμναστήριο; Ή απλά δε σου αρέσει το περιβάλλον; Μην πτοείσαι καθόλου!

Η περιέργειά μου αγγίζει κόκκινο σε ό,τι έχει σχέση με το εξωτερικό και τις συνήθειες των άλλων λαών. Αυτός ήταν και ο λόγος που μίλησα με την φίλη μου και personal trainer, Κίρκη Γκίνη, η οποία μένει τα τελευταία 4 χρόνια στο Λονδίνο. Οι ερωτήσεις που της έκανα πολλές και οι απαντήσεις που πήρα σούπερ κατατοπιστικές.

Η πρώτη μου ερώτηση ήταν πως συνηθίζουν να γυμνάζονται στο Λονδίνο όσοι δεν θέλουν ή δεν έχουν χρήματα να πάνε γυμναστήριο. Η απάντησή της ήταν η εξής: “Όσοι δεν γυμνάζονται σε γυμναστήρια, τρέχουν στα πάρκα και κάνουν ποδήλατο. Οι Λονδρέζοι το έχουν πολύ με τη γυμναστική και επομένως βλέπεις καθημερινά στα πάρκα ανθρώπους όλων των ηλικιών να τρέχουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ”.  Η μόνη διαφορά είναι πως αυτοί έχουν άπειρα πάρκα για να κάνουν κάτι τέτοιο ενώ εμείς αντιμετωπίζουμε μια μικρή δυσκολία σε αυτό το θέμα. 

Τip: Βρες φανταστικά βιντεάκια στο youtube και κάνε τη γυμναστική που θέλεις (όποια κι αν είναι αυτή) στο σαλόνι του σπιτιού σου. Φανταστικό;

Η γυμναστική μιας χορεύτριας

Η Κίρκη τονίζει πως για να αλλάξει μια γυναίκα τον σωματότυπό της χρειάζεται υπομονή, επιμονή και αρκετός χρόνος. Δεν είναι, όμως, ανέφικτο. Η ίδια ξέρει πολύ καλά ποιες είναι οι δικές τις αδυναμίες και στοχεύει κυρίως σε αυτές. Για το λόγο αυτό μου έδωσε και κάποιες ασκήσεις που κάνει η ίδια και προτείνει για σμιλεμένους γλουτούς και στόχευση στα πόδια γενικότερα.

Καθίσματα (squats) με και χωρίς βάρη: Το μόνο που πρέπει να προσέξεις κάνοντας αυτή την άσκηση είναι όταν κάνεις το κάθισμα να μην ξεπερνάνε τα γόνατά σου τις μύτες των ποδιών σου και να έχεις ίσια την πλάτη σου. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γυμνάζεσαι είναι δουλεύοντας με χρόνο. Ξεκίνα κάνοντας καθίσματα για 1μιση λεπτό χωρίς να σταματήσεις. Ξεκουράσου για 1μιση λεπτό και επανέλαβε την ίδια άσκηση για άλλο 1μιση λεπτό κρατώντας βαράκια στα χέρια σου αυτή τη φορά. 

kl_london05

Προβολές με και χωρίς βάρη: Εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι βήματα εναλλάξ-σαν να περπατάς-και σε κάθε βήμα να κάνεις ένα κάθισμα. Επανέλαβε την ίδια άσκηση για 1μιση λεπτό χωρίς σταματημό. Ξεκουράσου για 1μιση λεπτό και επανέλαβε για άλλο 1μιση λεπτό με βάρη αυτή τη φορά. 

kl_london01

Donkey Kicks (πολλές επαναλήψεις): Για να κάνεις αυτή την άσκηση πρέπει να σταθείς στα τέσσερα και να σηκώνεις το κάθε πόδι σου εναλλάξ λυγισμένο. Αν έχεις πρόβλημα με τα γόνατά σου βάλε ένα μαξιλαράκι κάτω από αυτά για να κάνεις πιο ομαλά την άσκηση. Κάνε επαναλήψεις για 1 λεπτό με το ένα πόδι και για άλλο 1 λεπτό με το άλλο πόδι. Ξεκουράσου για 1μιση λεπτό.

kl_london04

Έπειτα βάλε ένα βαράκι (1-2 κιλών) όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία και κάνε την ίδια άσκηση για 1 λεπτό με το ένα πόδι και για 1 λεπτό με το άλλο. Όλες αυτές οι ασκήσεις είναι ιδανικές για γυναίκες που έχουν “μπουτάκια” καθώς βοηθούν στην εκγύμναση και στο σμίλευμά τους.

kl_london03

Tip: Για να κάνεις κάποιου είδους προπόνηση που θεωρείς απαραίτητη αλλά δεν σου αρέσει, η Κίρκη προτείνει σούπερ ανεβαστική μουσική που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε βοηθήσει να τελειώσεις την άσκηση χωρίς να το καταλάβεις. Εκείνη τρέχει με αυτόν τον τρόπο μιας και είναι μια δραστηριότητα που δεν την ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κίρκη Γκίνη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ και απόφοιτη της Σχολής Μουσικού θεάτρου Performers College του Λονδίνου. Μπορείς να βρεις την Κίρκη στη σελίδα της στο Facebook αλλά και στο Twitter.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News