Σίγουρα το να έχεις και κάποιον δίπλα σου να μοιράζεστε μαζί την σωματική κούραση είναι μεγάλη υπόθεση. Όταν γυμνάζεσαι μαζί με τον σύντροφό σου (και το ξέρω γιατί προσωπικά γυμνάζομαι σχεδόν συνέχεια με τον σύντροφό μου) περνάς πολύ καλύτερα, η ώρα περνάει πιο γρήγορα και η απόδοσή μου είναι πολύ πιο καλή. Δες τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου και στρωθείτε στη δουλειά διασκεδάζοντας.
Καθίσματα με υποστήριξη της πλάτης
Εκτελώντας την 1η άσκηση πρέπει να ακουμπήσεις πλάτη με πλάτη και να δέσεις τους αγκώνες του με τους δικούς σου. Τα πόδια σας θα είναι ανοιχτά, λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων και λίγο πιο μπροστά από το ύψος της λεκάνης. Θα κάνετε ένα κάθισμα χαμηλά μέχρι τα γόνατά σας να σχηματίσουν 90 μοίρες γωνία. Τελειώνετε με την επαναφορά στην αρχική θέση.
Ιδανικά, εκτελέστε 4 σετ από 15 επαναλήψεις το καθένα.
Στροφές
Από την ίδια θέση, πλάτη με πλάτη, εκτελέστε τη 2η άσκηση και αφήστε ένα κενό μεταξύ σας περίπου ενός βήματος. Κρατώντας μια medicine ball στα χέρια (ή οτιδήποτε άλλο), ιδανικά των 3kg, ο ένας από εσάς θα κάνει μια στροφή δεξιά να δώσει την μπάλα και ο άλλος θα την πάρει με αριστερή στροφή. Συνεχίζοντας προς την ίδια φορά θα γυμνάσετε τον κορμό σας. Τα γόνατα πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα και ο κορμός κατά τη διάρκεια της στροφής σταθερός, ώστε να ενεργοποιούνται οι κοιλιακοί. Ιδανικά, εκτελέστε 4 σετ x από 20 πάσες το καθένα.
Διπλές βυθίσεις τρικέφαλων
Στην 3η άσκηση θα χρειαστείτε μια καρέκλα. Ο ένας από εσάς θα ακουμπήσει τις παλάμες του σε αυτήν με τους αγκώνες να κοιτάνε προς τα πίσω και λυγίζοντας τα γόνατα. Στην ίδια ακριβώς θέση θα βρεθεί και ο συνασκούμενος σας, μόνο που θα τοποθετήσει τις παλάμες του στα γόνατα σας. Κατά την εκτέλεση της άσκησης θα λυγήσετε ταυτόχρονα τους αγκώνες σας κάνοντας μια βύθιση του κορμού και έπειτα τεντώνοντάς τους θα έρθετε στην επαναφορά. Ιδανικά, εκτελέστε 4 σετ από 12 επαναλήψεις το καθένα.
Προβολές με μπάλα
Στην τελευταία άσκηση θα έρθετε σε θέση προβολής των ποδιών. Το ένα μπροστά πατάει σταθερά και το άλλο πίσω πατάει στις μύτες του πέλματος. Ο ένας θα προβάλει το δεξί του πόδι και ο άλλος απέναντί του θα προβάλει το αριστερό. Μια medicine ball, ιδανικά των 3kg, θα είναι αυτή που θα σας συνδέει στην ταυτόχρονη κίνηση, καθώς θα την κρατάτε και οι δύο μαζί μπροστά από τον κορμό σας. Ταυτόχρονα θα κάνετε ένα κάθισμα χαμηλά, μέχρι το προβαλλόμενο γόνατο να έρθει σε γωνία 90 μοιρών και το πίσω πόδι να υποστηρίζει τη κίνηση, λυγίζοντας το γόνατο. Για την επαναφορά σηκωθείτε στην αρχική θέση. Ιδανικά, εκτελέστε 2 σετ από 15 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.
Αφού ολοκληρώσετε μία φορά, μπορείτε να το επαναλάβετε άλλη μία ή δύο φορές ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.