Η επιστήμη μίλησε: Μόνο μια άσκηση χρειάζεσαι για να γυμνάσεις τα χέρια σου!

By

Τα χέρια είναι το μοναδικό σημείο του σώματος που γυμνάζεται και γραμμώνεται πιο γρήγορα από όλα τα άλλα και το μοναδικό σημείο του σώματος που χάνει τη φόρμα του πιο γρήγορα από όλα τα άλλα.

Και παρόλο που η διατροφή και τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, η γυμναστική είναι το κλειδί για να δείχνουν τα χέρια σου γυμνασμένα. Ποια είναι, όμως, η καλύτερη άσκηση;

kl_askisi

Oι επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο όλες τις κλασικές ασκήσεις χεριών (είτε με βαράκια είτε με τη μορφή πους απς). Αυτό που έκαναν ήταν να βάλουν ηλεκτρομυογραφικά ηλεκτρόδια στα μπράτσα των ατόμων που πειραματίστηκαν έτσι ώστε να βλέπουν τις κινήσεις των μυών την ώρα που έκαναν την κάθε άσκηση. Η άσκηση που έκανε τους μύες να κινούνται περισσότερο και να γυμνάζονται καλύτερα ήταν το τρίγωνο πους απ.

Το τρίγωνο πους απ πραγματικά στοχεύει σε όλους τους μύες του χεριού και τους γυμνάζει πολύ καλύτερα. Επιπλέον, κάνοντάς το-μιας και είσαι στη στάση της σανίδας όταν το κάνεις-γυμνάζεις και δυναμώνεις και τον κορμό σου ταυτόχρονα. Σε έπεισα;

Δες πώς να κάνεις ένα σωστό τρίγωνο πους απ…

Ξεκίνα από την στάση της σανίδας. Ένωσε τους αντίχειρές σου και τους μικρούς (τα μικρά δάχτυλά σου) σχηματίζοντας ένα τρίγωνο (από εκεί πήρε το όνομά της και η άσκηση). Τοποθετήσε τα χέρια σου στο ύψος του στήθους σου περίπου, στη γραμμή που σχηματίζουν οι ώμοι σου. Αν το να ξεκινήσεις από τη στάση της σανίδας σε δυσκολεύει, κάνε την άσκηση ακουμπώντας τα γόνατά σου στο έδαφος.

kl_askisi01

Κάνε 1-3 σετ των 8-15 επαναλήψεων και θα δεις πολύ σύντομα αποτελέσματα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News