Η καλύτερη 10-λεπτη υψηλής έντασης γυμναστική που θα κάνεις σήμερα (video)!

By

Λατρεύω την υψηλής έντασης γυμναστική (HIIT) γιατί ενώ είναι πολύ έντονη και κουραστική παίρνει πολύ λίγο χρόνο και μπορείς να την χώσεις κυριολεκτικά παντού. Ποιος δεν έχει έστω ένα 10λεπτο την ημέρα για να γυμναστεί; Όλοι έχουμε και σίγουρα μπορούμε να το αφιερώσουμε σε κάτι τόσο σημαντικό.

Δες μια 10-λεπτη υψηλής έντασης γυμναστική που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή στο σπίτι σου.

Ξεκινάς με jogging σηκώνοντας αρκετά τα πόδια σου σε καθε σου κίνηση με σκοπό να ακουμπήσεις τα οπίσθιά σου (butt kick).

Συνεχίζεις με burpee spins. Κάνεις, δηλαδή, ένα burpee και στο σημείο που πρέπει να κάνεις ένα πηδηματάκι στον αέρα στρίβεις πηδώντας 180 μοίρες.

Έπειτα έρχεται το squat jump and shuffle. Kάνεις ένα κάθισμα με πηδηματάκι όσο πιο μπροστά μπορείς και επιστρέφεις με γρήγορα βηματάκια.

Μετά κάνεις το λεγόμενο plank jack. Eίσαι στη στάση της σανίδας και απλά αντί να έχεις τα πόδια σου ακίνητα τα ανοιγοκλείνεις με πηδηματάκι.

kl_gymnastiki02

Ήρθε η σειρά του ανάποδου burpee. Kάθεσαι ανάσκελα, ρολάρεις την πλάτη σου προς τα πίσω με φόρα έτσι ώστε στην επιστροφή να σταθείς στα πόδια σου. Με το που θα σηκωθείς δίνεις και δύο γροθιές στον αέρα δεξιά και αριστερά.

Μετά ακολουθεί το diamond kick. Έρχεσαι στη στάση της σανίδας, παίρνεις φόρα με τα χέρια σου και χτυπάς τα δυο σου πόδια στον αέρα.

Ακολουθεί το mountain climber. Aπλά είσαι στη στάση της σανίδας και φέρνεις μια το δεξί και μια το αριστερό πόδι προς το στήθος σου.

Η τελευταία “άσκηση” είναι η αποθεραπεία την οποία πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά για να μην πιαστείς και να χαλαρώσεις τους μύες σου.

Δες το video που ακολουθεί και κάνε τις ασκήσεις στο σπίτι σου. Θα σου πάρουν μόλις 10 λεπτά!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News