Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ!

By

Αποφάσισες να γυμναστείς ενώ δεν το έχεις κάνει ποτέ; Αν και δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν άνθρωποι (ακόμα και στο δικό μου περιβάλλον) που όντως δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε γυμναστήριο. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία δες από πού μπορείς να ξεκινήσεις.

Πήγαινε για πεζοπορία

Το περπάτημα είναι ο πιο απλός τρόπος για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι. Ξεκίνα χαλαρά κάνοντας μικρές βόλτες (με παρέα ή χωρίς) και σιγά-σιγά αύξησε τη διάρκεια της βόλτας αλλά και την ταχύτητα με την οποία περπατάς.

kl_gymnastiki01

Ξεκίνα ένα σπορ

Η μονοτονία είναι ό,τι χειρότερο. Για να μπορέσεις να αγαπήσεις τη γυμναστική καλό είναι να ξεκινήσεις με ένα σπορ που αγαπάς. Αν σου αρέσει το μπάσκετ, ξεκίνα παίζοντας σε κάποια τοπική ομάδα. Αν αγαπάς το τένις, ξεκίνα μαθήματα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Χρησιμοποίησε το σώμα σου

Δεν χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεσαι σε ένα γυμναστήριο για να κάνεις βάρη. Μπορείς να κάνεις βάρη ακόμα και στο σπίτι σου με μόνο σου “βαράκι” το σώμα σου. Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο youtube που θα σε βοηθήσουν σε αυτό.

kl_gymnastiki02

Δοκίμασε το spinning

Αν θέλεις να δεις άμεσα αποτελέσματα τότε το spinning θα σε βοηθήσει να το κάνεις. Από τη μια μεριά θα έχεις τον trainer που θα σε εμψυχώνει και θα σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις και από την άλλη θα έχεις και παρέα μιας και το spinning είναι ένας σχεδόν ομαδικός τρόπος εκγύμνασης. Τα μαθήματα spinning γίνονται σε σκοτεινές αίθουσες με πολύ δυνατή μουσική η οποία σε κάνει πραγματικά να ξεχνιέσαι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.

Κολύμπα

Αν έχεις κοντά σου κάποια πισίνα τότε μπορείς κάλλιστα να ξεκινήσεις κολύμβηση. Με τη βοήθεια κάποιου προπονητή μπορείς να μάθεις κάποια πράγματα και έπειτα να συνεχίσεις μόνη σου. Θα το απολαύσεις όσο τίποτα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News