Κάθεσαι όλη μέρα; Αυτές οι 4 ασκήσεις και θα σε ξεμουδιάσουν και θα σε γυμνάσουν!

By

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που δεν κάνουν καθιστική δουλειά επομένως οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε επειγόντως μερικές ασκήσεις για να μην καταλήξει το σώμα μας με καμπούρα και προβλήματα στις αρθρώσεις.

Αν δεν είσαι ο τύπος που όταν δεν δουλεύει γυμνάζεται τότε σίγουρα θα πρέπει να βάλεις τις 4 παρακάτω ασκήσεις στην καθημερινότητά σου (μην ξεχνάς το συναίσθημα που έχεις γύρω στις 4 το απόγευμα όταν ο αυχένας, η πλάτη, η μέση και τα γόνατά σου αρχίζουν και πονάνε από το πολύ καθισιό).

Οι παρακάτω ασκήσεις θα διώξουν την ένταση και θα δυναμώσουν όλο τον κορμό σου.

Tέντωμα πάνω από το κεφάλι

Στάσου με τα πόδια σου ενωμένα και σήκωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι. Πιάσε τον αριστερό σου καρπό με το δεξί σου χέρι και τράβα το απαλά καθώς σκύβεις προς τα δεξιά. Μείνε για 15 δεύτερα και επανέλαβε από την άλλη μεριά.

kl_grafeio01

Τέντωμα της λεκάνης

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατά σου λυγισμένα και τα πόδια σου να πατάνε στο έδαφος. Εξέπνευσε και σιγά-σιγά σήκωσε τη λεκάνη σου από το έδαφος. Εισέπνευσε και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Αυτό είναι 1 επανάληψη. Κάνε άλλες 10.

Σήκωμα γονάτων

Ξεκίνα στα 4. Εισέπνευσε και τέντωσε την πλάτη σου καλά έχοντας το κεφάλι σου προς τα κάτω να κοιτάει το έδαφος. Σήκωσε το ένα σου γόνατο από το πάτωμα μερικά εκατοστά, μείνε για 30 δεύτερα και κατέβασέ το. Κάνε το ίδιο με το άλλο σου γόνατο.

kl_grafeio02

Πλαϊνό κάθισμα

Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Κάνε ένα μεγάλο βήμα δεξιά με το δεξί σου πόδι. Σπρώξε πίσω τους γοφούς σου και κάνε ένα χαμηλό κάθισμα μόνο με το αριστερό σου πόδι έχοντας το δεξί σου ίσιο στο πλάι. Μείνε γαι λίγο και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις από τη μια μεριά και άλλες 10 από την άλλη.

Με αυτές τις απλές ασκησούλες θα μπορείς να ξεπιάνεσαι μετά το γραφείο και να μην κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι σαν σίγμα τελικό!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News