Κι όμως, υπάρχει κόλπο που θα σε κάνει να τρέχεις πιο γρήγορα!

By

Σίγουρα το γρήγορο τρέξιμο είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί αν και πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να μπορούν να το κάνουν. Δες το μικρό κόλπο που θα σε κάνει ακόμα πιο γρήγορη στο τρέξιμο και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κουραστείς καθόλου. 

Αυτό που έχει παρατηρηθεί σε έρευνες είναι πως όταν ένας άνθρωπος έχει συνηθίσει να προπονείται σε ζεστό κλίμα και σε θερμές γενικότερα συνθήκες του είναι πολύ πιο εύκολο να τρέξει πιο γρήγορα γιατί αυτό που συμβαίνει όταν τρέχει στο ζεστό κλίμα είναι ότι αυξάνεται ο όγκος του πλάσματος στο αίμα του με αποτέλεσμα να τρέχει πιο γρήγορα. Τι γίνεται, όμως, τώρα που έχουμε χειμώνα και δεν μπορούμε να τρέξουμε σε ζεστό κλίμα;

kl_treksimo02

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο περιοδικό Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports αποδείχτηκε πως τα καυτά μπάνια μπορούν επίσης να βοηθήσουν αρκετά. Στο πείραμα που έγινε έβαζαν τους συμμετέχοντες να τρέχουν για 40 λεπτά και έπειτα να κάνουν ζεστό μπάνιο για 40 λεπτά. Αυτό επαναλήφθηκε για 6 συνεχόμενες ημέρες. Οι συμμετέχοντες κατάφεραν μετά τις 6 ημέρες να τρέξουν κατά 4,9% πιο γρήγορα από άλλους ανθρώπους που δεν είχαν συμμετάσχει στο πείραμα αλλά προπονούνταν επίσης για 6 συνεχόμενες ημέρες.

Το ερώτημα είναι: Πρέπει να κάθομαι 40 ολόκληρα λεπτά στην μπανιέρα κάτω από το ζεστό νερό ή αρκεί και ένα 20λεπτό; Γιατί αν είναι να κάθομαι 40 λεπτά προτιμώ να τρέχω λίγο πιο αργά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News