Κωπηλατική: Γιατί πρέπει να τη βάλεις στην καθημερινότητά σου!

By

Τώρα που καλοκαιριάζει και η θάλασσα γίνεται και πάλι κομμάτι της καθημερινότητάς μας (ή έστω του Σαββατοκύριακού μας), η ανάγκη μας να γυμναστούμε μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Μια από τις δραστηριότητες που σίγουρα θα στη θυμίζουν έντονα είναι η κωπηλατική η οποία έχει οφέλη παρόμοια με αυτά της κωπηλασίας στο νερό.

Πιο συγκεκριμένα…

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή κατάσταση

Κάθε φορά που κάνεις μια παρατεταμένη άσκηση η οποία αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τον όγκο αναπνοής, εργάζεσαι ουσιαστικά για την καρδιαγγειακή σου φυσική κατάσταση. Η κωπηλατική είναι εξαιρετική για την καρδιά και τους πνεύμονες, διότι δεσμεύει κάθε μεγάλη μυϊκή ομάδα του σώματός σου.

kl_kwpilatiki02

Βοηθάει στο να αυξάνεις τη συνολική σου μυϊκή δύναμη και αντοχή

Η μυϊκή δύναμη έχει να κάνει με το πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει μια συγκεκριμένη μυική ομάδα σε μια μεμονωμένη προσπάθεια. Η μυική αντοχή έχει να κάνει με το πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει επανειλημμένα μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. Όταν κάνεις κωπηλατική μπορείς να αυξήσεις και την μυϊκή σου δύναμη και την μυϊκή σου αντοχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σπρώχνεις και τραβάς επανειλημμένα ενάντια στην αντίσταση για το σύνολο της προπόνησής σου, παρακινώντας φυσιολογικές προσαρμογές που επιτρέπουν σε μια μυϊκή ομάδα να συνεχίσει να ασκεί δύναμη χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη κούραση.

Μπορεί να εκτελεσθεί μεμονωμένα ή ως μια ομάδα

Ακριβώς όπως και η κωπηλασία στο νερό, οι προπονήσεις που πραγματοποιούνται σε μηχανές κωπηλασίας μπορεί να γίνουν μεμονωμένα ή σε μια ομαδική τάξη. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να επιλέξεις την ομαδική προπόνηση ενώ μπορείς να αγοράσεις ένα κωπηλατικό μηχάνημα για το σπίτι έτσι ώστε να προπονείσαι όπως και όποτε θέλεις.

kl_kwpilatiki01

Έχει σχετικά χαμηλό κόστος

Είτε θέλεις να αγοράσεις το δικό σου κωπηλατικό μηχάνημα ή να χρησιμοποιήσεις ένα στο γυμναστήριο, η επένδυση είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλο αεροβικό εξοπλισμό. Μπορείς να βρεις κωπηλατική μηχανή και με 300 ευρώ και να δεις τεράστια οφέλη στο σώμα και κατ’επέκταση την υγεία σου.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα