Μάθε να κολυμπάς σαν αθλήτρια κολύμβησης με αυτές τις 2 (+ μία έκπληξη) ασκήσεις!

By

Αν οι διακοπές σου φέτος δεν έχουν πρόσβαση σε θάλασσα αλλά σε πισίνα τότε αυτές οι 3 ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς μέσα στο νερό (και να μην ρίξεις και στάλα ιδρώτα).

Μιας και η αντίσταση στο νερό είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτήν στον αέρα, 15-20 λεπτά άσκησης μέσα στο νερό θα σε κάνουν τουμπανάκι.

Skate Drill

Ξεκίνα από τη μια άκρη της πισίνας με το ένα σου χέρι σε ευθεία μπροστά σου και το άλλο δίπλα στους μηρούς σου. Έχε το κεφάλι σου χαλαρά κάτω από την επιφάνεια της πισίνας κοιτώντας προς τον πάτο της. Προσπάθησε να έχεις χαλαρό τον αυχένα σου και καθόλου σφιγμένο γιατί διαφορετικά θα κουραστείς πολύ πιο γρήγορα.

Κούνα τα πόδια σου πάνω κάτω και κολύμπα από τη μια άκρη της πισίνας στην άλλη. Όταν θέλεις να πάρεις ανάσα γύρνα το κεφάλι σου στο πλάι, πάρε ανάσα και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Στην επιστροφή μπορείς να αλλάξεις μεριά.

Zipper Switch

Ξεκίνα από τη στάση του Skate Drill. Το μόνο που αλλάζεις είναι όταν βγάζεις το κεφάλι σου έξω για αναπνοή. Φέρνεις ταυτόχρονα και το χέρι που είναι πίσω πάνω σχεδόν πάνω από το κεφάλι σου και το ισιώνεις μπροστά. Ταυτόχρονα πας πίσω το μπροστινό σου χέρι. Κάνε το ίδιο μέχρι να φτάσεις στη μια άκρη της πισίνας και επέστρεψε με τον ίδιο τρόπο.

Με αρκετή εξάσκηση (θα πιεις και λίγο νεράκι μέχρι να καταφέρεις να συγχρονιστείς) θα μπορέσεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα και στην τελειοποίηση της άσκησης. Δες στο video που ακολουθεί την άσκηση επί το έργο.

Underwater walk

Αυτή η άσκηση με έχει ξετρελάνει! Μόλις την είδα δεν πίστευα στα μάτια μου αλλά όσο την βλέπω τόσο θέλω να την δοκιμάσω. Σίγουρα δεν την προτείνω σε άτομα που δεν ξέρουν μπάνιο και που δεν μπορούν να κρατάνε την αναπνοή τους για αρκετή ώρα αλλά αν είσαι ατρόμητη και δεν φοβάσαι το νερό τότε δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο 30 περίπου κιλών (σαν αυτόν τον γεμάτο κουβά που κρατάει ο τύπος στο video) και να το αφήσεις στον πάτο της πισίνας. Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάνε βουτιά, πιάσε το αντικείμενο και περπάτα με αυτό στην αγκαλιά σου. Το αντικείμενο θα σε βοηθήσει να μείνεις στον πάτο όση ώρα μπορείς να αντέξεις. Όταν δεις ότι θέλεις να πάρεις ανάσα απλά το αφήνεις και ανεβαίνεις στην επιφάνεια.

Η τελευταία άσκηση χρειάζεται σίγουρα πισίνα χωρίς κόσμο. Έτσι αν αποφασίσεις να την δοκιμάσεις κάν’το πολύ νωρίς το πρωί που δεν θα κολυμπάει κανείς. Διαφορετικά μείνε στις δύο πρώτες ασκήσεις οι οποίες θα σε μυήσουν σιγά-σιγά στον κόσμο της σωστής κολύμβησης.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News