Μήπως το να μην πας γυμναστήριο σου κάνει καλό τελικά;

By

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο trend στο χώρο του fitness δεν είναι ούτε τα βάρη ούτε η αερόβια άσκηση ούτε οι επαναλήψεις. Το μεγαλύτερο trend είναι η ανάρρωση. Αφιέρωσε χρόνο σε αυτήν και θα γίνεις fit γρηγορότερα και καλύτερα.

Όσο κι αν νομίζεις πως η καθημερινή γυμναστική είναι πολύ σημαντική για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, η ανάρρωση από αυτήν είναι το ίδιο σημαντική. Τα μαθήματα stretching στα μεγαλύτερα γυμναστήρια του κόσμου καθώς και εκείνα που έχουν σαν εργαλείο του το roller foam είναι σούπερ διμοφιλή αυτή τη στιγμή ενώ σύντομα (να μου το θυμηθείτε) θα υπάρξουν και ολόκληρα στούντιο άσκησης που θα ασχολούνται μόνο με αυτό. Η ανάρρωση είναι το πιο καυτό πράγμα αυτή τη στιγμή στο χώρο του fitness και αυτό είναι αναμφισβήτητο.

kl_gymn01

Και η αλήθεια είναι πως πραγματικά έχει αποτέλεσμα. Αν έχεις σκληρούς μηρούς από την γυμναστική, σε πονάνε τα γόνατά σου, η μέση και η πλάτη σου τότε οι ασκήσεις με ένα roller foam θα σε κάνουν εντελώς καλά. Προσωπικά έχω φτιάξει ένα μόνη μου και κάνω όποτε με ποιάνει κάποιος πόνος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και αυτός είναι και ο λόγος που δεν φεύγει ποτέ από το σαλόνι μου (ακόμα και όταν έχω κόσμο). To roller foam δεν πάει πουθενά!!

kl_gymn02

Γιατί, όμως, η ανάρρωση είναι τόσο σημαντική;

Μετά από έντονη άσκηση το σώμα σου βρίσκεται σε σοκ. Με το που θα περάσεις αυτό το στάδιο μετά από κάποιες ώρες ή και μια μέρα (ανάλογα με την ένταση της προπόνησής σου) το σώμα σου αρχίζει να “επιδιορθώνει” τους μύες και να αναπληρώνει την αποθήκη γλυκογόνου. Αναρρώνοντας επιτρέπεις στον εαυτό σου να τρέχει πιο γρήγορα και να σηκώνει περισσότερα βάρη ή να κάνει περισσότερες επαναλήψεις από πριν. Αν, όμως, δεν χαλαρώσεις το σώμα σου είναι σαν να περνάς από την αρχική κατάσταση του σοκ σε μια παρόμοια κατάσταση χωρίς διάλειμμα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News