Μισείς την πρωινή γυμναστική; Δες μερικές πολύ απλές ασκήσεις που θα σου δώσουν απίστευτη ενέργεια!

By

Μπορεί να μην θέλεις να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι το πρωί αλλά υπάρχουν μερικές πολύ απλές ασκήσεις που θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τέλεια τη μέρα σου. Δες ποιες είναι αυτές…

Τα οφέλη της πρωινής άσκησης

Αυτό που κάνεις με την πρωινή γυμναστική είναι ότι βάζεις το σώμα σου σε λειτουργία ώστε να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό και να κάψει θερμίδες. Το σώμα σου είναι μια πολύ έξυπνη και εξαιρετικά λειτουργική μηχανή. Οι δραστηριότητες αυτές θα σε ανταμείψουν και, παραδόξως, θα σου δώσουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα σου οποιοδήποτε στιγμή.

Ασκήσεις 1 & 2
Ασκήσεις 1 & 2

1. Σπονδυλική στήλη

Η εισαγωγή της πρώτης μας άσκησης βοηθά στη χαλάρωση και την κινητοποίηση του άξονα του σώματος σου, δηλαδή της σπονδυλικής στήλης: Κράτησε το κεφάλι ψηλά και κοίταξε προς τα επάνω για να κάνεις διάταση. Στάσου στις μύτες των ποδιών σου και τράβηξε εναλλάξ το αριστερό και το δεξί χέρι. Κάνε 3 επαναλήψεις σε 20 δευτερόλεπτα.

2. Διατάσεις πλάτης

Πάτα κάτω. Αυτή τη φορά θα αγγίξεις το πάτωμα για μια συνολική διάταση της πλάτης. Ξεκινώντας από το κεφάλι, λύγισε το σώμα σου αργά και ομαλά προς τα εμπρός από την κορυφή της σπονδυλικής στήλης, λυγίζοντας ένα σπόνδυλο κάθε φορά, προς το πάτωμα. Θα πρέπει να περάσουν 30 δευτερόλεπτα για να φτάσεις στην τελική θέση. Προσπάθησε με κάθε αναπνοή να χαλαρώνεις και να απελευθερώνεις την πλάτη σου λίγο περισσότερο. Στη συνέχεια, σταδιακά, λυγίζοντας ένα σπόνδυλο κάθε φορά, επέστρεψε σε ίσια θέση.

Ασκήσεις 3, 4 & 5
Ασκήσεις 3, 4 & 5

3. Push ups

Η παρακάτω άσκηση επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση όλου του κορμού και των χεριών. Είναι σημαντικό η στάση του σώματος να είναι σωστή και να δουλεύεις μόνο με τους αγκώνες. Σε περίπτωση που είσαι αρχάρια, στάσου στα γόνατά σου ή κάνε την άσκηση από μια υπερυψωμένη επιφάνεια. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

4. Προβολές

Από όρθια θέση, τοποθέτησε το ένα πόδι μπροστά. Είναι σημαντικό τα γόνατα να τοποθετούνται στη σωστή γωνία. Πρόσεξε το μπροστινό γόνατο να μην ξεπερνάει τα δάχτυλα των ποδιών σου. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

5. Χαλάρωση

Τέλος, μπορείς να κάνεις σύντομη χαλάρωση και διάταση της οσφυϊκής μοίρας, η οποία συχνά καταπονείται πολύ. Κάτσε στη στάση του «παιδιού» , επάνω στα γόνατά σου με τον κορμό να αγγίζει τα γόνατά σου για περίπου ένα λεπτό και επικεντρώσου μόνο στην αναπνοή σου. Είναι σημαντικό να κατευθύνεις την αναπνοή σου στην οσφυϊκή περιοχή για να εντείνεις τη διάταση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News