Να γιατί πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στο ΜΜΑ!

By

Έβλεπα τις προάλλες κάτι αγώνες ΜΜΑ (Mixed Martial Arts) και έτσι αποφάσισα να κάνω ένα θέμα γι’αυτό μιας και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο.

Τα οφέλη είναι πολλά και παρόλη την αίσθηση που μπορεί να έχεις πως πρόκειται για κάτι πολύ σκληρό, εσύ δεν χρειάζεται να συμμετέχεις σε αγώνες. Μπορείς απλά να επωφεληθείς από τις προπονήσεις οι οποίες είναι το ίδιο σκληρές και πολύ αποτελεσματικές.

Το να κάνεις μαθήματα ΜΜΑ είναι σαν να έχεις ένα μυστικό όπλο. Δεν θα φοβάσαι να κυκλοφορείς μόνη σου τα βράδια καθώς θα αισθάνεσαι καλύτερα με το σώμα σου και πιο ασφαλής. Όταν μπεις στη φιλοσοφία του ΜΜΑ θέλεις να έχεις δυνατά πόδια και χέρια όχι μόνο για να δείχνεις όμορφη αλλά γιατί κατανοείς πως είναι και πιο λειτουργικά.

Επισκέψου κάποια σχολή πολεμικών τεχνών που διδάσκει ΜΜΑ και μπες σε κάποιο τμήμα για αρχάριους.

kl_mma01

Τι να περιμένεις…

Να περιμένεις ασκήσεις που θα κάνεις στο έδαφος (από ότι έχω δει σε κάποια μαθήματα που είχα παρακολουθήσει-δεν είχα συμμετάσχει-στην ουσία κάνεις κάποιες ασκήσεις με λαβές στο έδαφος ενώ αυτό που προσπαθείς να πετύχεις είναι να ακινητοποιήσεις τον αντίπαλο).

Πέρα από τα παραπάνω σίγουρα θα κάνεις και παραδοσιακές ασκήσες, όπως είναι τα burpees και τα push-ups.

Τι θα πετύχεις…

Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Όταν ξέρεις πως να παλέψεις το μυαλό σου είναι πιο ήρεμο και πιο ελεύθερο. Όταν ξέρεις πώς να ρίξεις μια γροθιά, να σπάσεις ένα χέρι ή να κάνεις ζημιά τέλος πάντων, αισθάνεσαι πιο χαλαρή.

Θα αποκτήσεις πειθαρχία

Όπως κάθε άθλημα, έτσι και το MMA, απαιτεί πειθαρχία. Σε μαθαίνει να πειθαρχείς το μυαλό και το σώμα, να τρως σωστά, να κοιμάσαι σωστά και να προπονείσαι σωστά.

kl_mma02

Θα γυμναστείς

Μόλις 3-5 λεπτά παιχνιδιού μέσα στο ρινγκ θα ταρακουνήσει όλο σου το είναι. Πρόκειται για μια αρκετά έντονη αερόβια άσκηση που θα σε αφήσει κατάκοπη αλλά απόλυτα ευχαριστημένη. Δεν υπάρχει κανένας διάδρομος στον κόσμο που να μπορεί να νικήσει την ένταση της αερόβιας άσκησης που προσφέρει το παιχνίδι στο ρινγκ.

Θα απαλλαγείς από το στρες

Μετά από κάθε μάθημα ΜΜΑ θα αισθάνεσαι μια απίστευτη ηρεμία και γαλήνη. Το άγχος θα έεξαφανίζεται καθώς το μόνο που θα θέλεις θα είναι ένα μεγάλο γεύμα, λίγη χαλάρωση και ύπνος. Δεν υπάρχει θέση για άγχος σε όλα αυτά…

Αν, τέλος, δεν θέλεις να πας σε κάποιο γυμναστήριο και θέλεις να προπονηθείς μόνη στο σπίτι, υπάρχει λύση και για σένα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News