Να τι θα σου συμβεί αν περπατάς 30 λεπτά την ημέρα!

By

Τον τελευταίο καιρό λόγω γενικής κούρασης το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περπατάω. Κάθε απόγευμα βγαίνω με το αγόρι μου και περπατάμε για 1-1,5 ώρα. Θέλοντας να μάθω τα οφέλη του περπατήματος στην υγεία μου κατέληξα στα εξής…

Σε γενικές γραμμές αυτό που καταφέρνεις με το περπάτημα είναι να χάνεις βάρος, να ξεαγχώνεσαι και να μειώνεις την πίεσή σου.

Το περπάτημα είναι η Νο1 άσκηση που προτείνουν οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) οι γιατροί στους ασθενείς τους γιατί θεωρούν πως είναι κάτι εύκολο που δεν καταπονεί το σώμα και δεν χρειάζεται τέλεια φυσική κατάσταση.

kl_perpatima01

Να τι θα συμβεί σε σένα αν ξεκινήσεις να περπατάς 30 λεπτά την ημέρα…

Θα αποκτήσεις καλύτερη διάθεση

Πώς μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις είναι ένα κομματάκι σοκολάτας ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί; Ε το ίδιο μπορείς να πετύχεις και με μισή ώρα περπατήματος. Έρευνες έχουν δείξει πως το τακτικό περπάτημα χαλαρώνει το νευρικό σου σύστημα και σε ηρεμεί.

Θα γίνεις πιο δημιουργική

Είτε έχεις κολλήσει και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις είτε ψάχνεις λύση σε κάτι που σε απασχολεί, οι έρευνες δείχνουν πως το περπάτημα θα σε βοηθήσει να βρεις όλα αυτά που αναζητάς. Έρευνα που έγινε το 2014 έδειξε πως στην επίλυση ενός προβλήματος εκείνοι που περπατούσαν σε σχέση με εκείνους που κάθονταν ήταν πολύ πιο δημιουργικοί.

Θα αδυνατίσεις

Μπορεί να μην βλέπεις μεγάλες διαφορές στα κιλά σου αλλά όσο συνεχίζεις το περπάτημα τόσο περισσότερο θα βλέπεις να σου κάνουν καλύτερα τα ρούχα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί το τακτικό περπάτημα βοηθάει στην βελτίωση της αντίδρασης του σώματός σου στην ινσουλίνη η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

kl_perpatima02

Θα μειώσεις τις πιθανότητες να πάθεις κάποια χρόνια ασθένεια

Είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των ερευνών που δείχνουν πως με το περπάτημα μειώνονται τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου και γενικότερα ο κίνδυνος να εμφανίσεις διαβήτη. Επιπλέον, το συχνό περπάτημα μπορεί να  μειώσει και τον κίνδυνο να πάθεις εγκεφαλικό κατά 20-40%.

Οι άλλο σου στόχοι θα αρχίσουν να δείχνουν πιο επιτεύξιμοι

Όταν γίνεσαι τακτικός περπατητής αποκτάς μια ρουτίνα και όταν έχεις μια τέτοιου είδους ρουτίνα είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσεις και άλλες τέτοιου είδους ρουτίνες. Επιπλέον οι ειδικοί λένε πως όταν περπατάς τακτικά και με πρόγραμμα είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχεις και άλλους στόχους σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News