Νίκησε τον καυτό ήλιο με μερικές ασκήσεις στη βεράντα! (Πάρε ιδέες από τη δική μου προπόνηση)

By

Τώρα που ο ήλιος είναι τόσο καυτός, δεν υπάρχει καλύτερη λύση για μένα από το να κάνω λίγη γυμναστική στη βεράντα του σπιτιού μου με τη βοήθεια… μιας καρέκλας.

Άσε, λοιπόν, τις δικαιολογίες (ότι και καλά δεν έχεις όργανα για να γυμναστείς στο σπίτι) και δες μερικές πολύ δυναμικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με μια καρέκλα.

Μια εναλλακτική σανίδα

kl_askisi01

Εκτός από τη σανίδα που μπορείς να κάνεις στο πάτωμα, υπάρχει και η σανίδα που μπορείς να κάνεις σε μια καρέκλα. Στήριξε τους αγκώνες σου στα πλαϊνά μέρη της καρέκλας και θα διαπιστώσεις ευθύς αμέσως ότι θα πονέσεις παντού πολύ πιο γρήγορα από ότι με την κλασική σανίδα. Προσπάθησε να μείνεις σε αυτή τη στάση για τουλάχιστον 2 λεπτά.

Τρικέφαλοι (1η άσκηση)

kl_askisi02

Κρατώντας δυο μπουκαλάκια νερό στα χέρια (αν δεν έχεις βαράκια) μπορείς να κάτσεις στην καρέκλα, να κρατήσεις στο ένα και στο άλλο χέρι σου τα βαράκια και να τεντώνεις τα χέρια σου προς τα πίσω. Κάνε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς σε διάστημα 2 λεπτών.

Τρικέφαλοι (2η άσκηση)

kl_askisi05

Μια άλλη πολύ καλή άσκηση για τους τρικέφαλους είναι αυτή που βλέπεις στη φωτό. Ξεκίνα βάζοντας τις παλάμες σου στις δύο άκρες τις καρέκλας (δεξιά και αριστερά). Απομάκρυνε το σώμα σου από το κάθισμα και κάνε ένα βαθύ κάθισμα. Επανέλαβε για 2 λεπτά.

Κάθισμα με εκτόχευση

kl_askisi03

Το κλασικό κάθισμα είναι πολύ αποτελεσματικό. Κάν’το λίγο πιο δύσκολο και λίγο διαφορετικό ξεκινώντας από καθιστή στάση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να παίρνεις φόρα και να εκτινάσσεσαι στον αέρα. Επανέλαβε για 2 λεπτά.

Μόλις τελειώσεις και τις 4 ασκήσεις μέσα σε 8 λεπτά, μπορείς να κάνεις άλλες 2 επαναλήψεις. Με αυτές τις ασκήσεις θα γυμνάσεις εκτός από τους τρικέφαλους μύες των χεριών σου, τους μηρούς και τους γλουτούς σου, τις γάμπες αλλά και όλο το σώμα σου γενικότερα μιας και η σανίδα είναι ιδανική για την εκγύμναση πολλών μυικών ομάδων. Λίγο να αφήσεις την φαντασία σου να δουλέψει θα βρεις εκατοντάδες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με τη βοήθεια μιας καρέκλας.

Εγώ σε βοήθησα να κάνεις την αρχή… τώρα το παιχνίδι είναι στα χέρια σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News