Όχι άλλα δάκρυα για τη γυμναστική που χάνεις τις δύσκολες ημέρες!

By

Εάν αγαπάς τη γυμναστική όμως νιώθεις ενοχές τις “δύσκολες” ημέρες γιατί δεν καταφέρνεις να ολοκληρώσεις την προπόνηση σου, τότε θα πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Η εξάντληση, που νιώθουμε τις ημέρες της περιόδου οφείλεται 100% στις ορμόνες μας.

Η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα ανεβοκατεβαίνουν ασταμάτητα εκείνες τις ημέρες με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνουν μαζί η διάθεση και η αντοχή μας. Η γυμναστική σίγουρα θα σου χαρίσει καλύτερη διάθεση και ανακούφιση από τα συμπτώματα της περιόδου, όμως οι γυμναστές προτείνουν να το κάνεις μόνο όταν νιώθεις 100% καλά και φυσικά να μην τα δώσεις όλα εκείνες τις ημέρες.

beautiful young girl working out at the beach

Η πρησμένη κοιλιά, οι πόνοι και ο μειωμένος αιματοκρίτης δε βοηθάει ώστε να ακολουθήσεις το έντονο πρόγραμμα γυμναστικής σου. Εάν όντως θες να γυμναστείς εκείνες τις ημέρες διάλεξε έναν πρόγραμμα πιο ήπιων τόνων. Αντί για το συνηθισμένο τρέξιμο σου, διάλεξε έναν περίπατο, μια χαλαρή βόλτα ή ακόμα και στο γυμναστήριο κάνε διάδρομο ή ποδήλατο σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Αντί για έντονο αερόβιο πρόγραμμα, προτίμησε να κάνεις μερικές διατάσεις, ενώ τα προγράμματα Yoga θα σε βοηθήσουν στη ψυχολογία σου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα νιώσεις ευεξία, όχι ενοχές που παράτησες την άσκηση σου, όμως δε θα καταπονήσεις και τον οργανισμό σου. Εξάλλου, είναι διαπιστωμένο επιστημονικά πως τα προγράμματα υψηλής έντασης άσκησης κατά την περίοδο μιας γυναίκας παράγουν περισσότερο γαλακτικό οξύ, κάνοντας την καύση λίπους ανεκπλήρωτο όνειρο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News