Πονεμένη πλάτη; Να πώς μπορείς και εσύ να γυμναστείς!

By

Κάθε φορά που βγαίνω για περπάτημα αισθάνομαι την πλάτη μου να με πονάει τόσο πολύ που θέλω να τη διπλώσω στα δύο μέχρι να κάνει το χαρακτηριστικό “κρακ”.

Δυστυχώς, όμως, η πονεμένη πλάτη δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην γυμναστείς. Αντιθέτως, η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει την σπονδυλική σου στήλη πολύ. Μάλιστα, έρευνα που έγινε στο UCLA έδειξε πως μετά από ένα χρόνο τακτικής άσκησης, ασθενείς με ιστορικό χρόνιων πόνων στην πλάτη αντιμετώπιζαν κατά 31% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αύξηση του πόνου στην πλάτη.

Να τι μπορείς να κάνεις για να μην επιβαρύνεις την πλάτη σου…

Αντί για τρέξιμο μπορείς να δοκιμάσεις το κολύμπι

Οι υψηλής έντασης αερόβιες ασκήσεις, όπως είναι το τρέξιμο και το jogging επιβαρύνουν την πλάτη. Αντιθέτως, μια μικρότερης έντασης άσκηση όπως είναι η κολύμβηση μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην πλάτη.

Αντί για το στατικό ποδήλατο προτίμησε το ανακλινόμενο, καθιστό ποδήλατο

Προτίμησε το ποδήλατο που στηρίζει την πλάτη σου και απλά κάνεις πετάλι. Θα γυμναστείς το ίδιο καλά.

kl_ponos03

Αντί για αερόμπικ δοκίμασε την hot yoga

Βγάλε για λίγο το αερόμπικ από τη ζωή σου και προτίμησε κάτι πιο στατικό που έχει εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα στο σώμα σου. Η hot yoga είναι ιδανική για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με την πλάτη τους.

Aντί για κοιλιακούς, κάνε σανίδες

Οι κοιλιακοί πιέζουν πολύ την πλάτη χαμηλά και συνήθως τις περισσότερες φορές γίνονται με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν τους ήδη υπάρχοντες τραυματισμούς. Δοκίμασε να κάνεις σανίδες που έχουν το ίδιο καλό ή και καλύτερο αποτέλεσμα.

kl_ponos02

Αντί για τα κλασικά καθίσματα (squats) δοκίμασε το κάθισμα σε τοίχους

Τα καθίσματα είναι τέλεια για την τόνωση των ποδιών και τον γλουτών αλλά είναι δύσκολο να μην τραυματιστείς. Μια εναλλακτική είναι να κάνεις πως κάθεσαι σε μια αόρατη καρέκλα και να στηρίζεσαι σε κάποιον τοίχο. Θα γυμνάσεις τους ίδιους μύες που θα γύμναζες με τα squats και θα έχεις και στήριξη στην πλάτη σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News