Πώς να ενεργοποιήσεις τους γλουτούς σου πριν την προπόνηση!

By

Μια από τις πιο κοινές ερωτήσεις που μου κάνουν οι φίλοι μου είναι τι ασκήσεις πρέπει να κάνουν για να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στους γλουτούς και τα οπίσθιά τους.

Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις είναι πως κάθε άσκηση για τα πόδια είτε είναι κάθισμα, είτε προβολή είτε ένας συνδυασμός αυτών, απαιτεί να γίνει προσπάθεια από τους μύες των οπισθίων σου. Εγώ είμαι εδώ για να σου δείξω τι μπορείς να κάνεις για να είσαι σίγουρη ότι τα οπίσθιά σου γυμνάζονται.

Οι παρακάτω 3 ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να βάλεις φωτιά στους γλουτούς σου και να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου στην επόμενη προπόνησή σου.

Hip Extension

keep_01

Ξεκίνα στα τέσσερα με τους καρπούς σου να είναι ακριβώς μπροστά από τους ώμους σου και τα γόνατά σου μπροστά από τους γοφούς σου. Όσο κρατάς τους γοφούς σου όσο γίνεται πιο σταθερούς, ίσιωσε το δεξί σου πόδι προς τα πίσω και σήκωσέ το όσο πιο ψηλά μπορείς πριν επιστρέψεις στην αρχική σου θέση. Κάνε 15 επαναλήψεις και μετά άλλαξε πόδι και κάνε άλλες 15.

Single Leg Glute Bridge

keep_02

Ξεκίνα ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα χέρια σου δεξιά και αριστερά ακουμπισμένα, τα πόδια σου λυγισμένα και τις πατούσες σου να ακουμπάνε στο έδαφος. Σήκωσε το δεξί σου πόδι από το έδαφος. Σφήξε τους γλουτούς σου και σήκωσέ τους σιγά-σιγά από το έδαφος. Χαμήλωσε και επανέλαβε 15 φορές. Άλλαξε πόδι και κάνε το ίδιο.

Clamshell

keep_03

Ξεκίνα ξαπλώνοντας στη δεξιά μεριά σου με τα πόδια σου λυγισμένα. Κρατώντας τα πόδια σου το ένα πάνω στο άλλο, σήκωσε το αριστερό σου γόνατο προς τα πάνω χωρίς να χωρίζονται και πόδια σου κάτω από τους αστραγάλους. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση και κάνε 15 επαναλήψεις. Μόλις τελειώσεις άλλαξε πλευρά.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι σε κάθε άσκηση είναι η τεχνική. Μην βιάζεσαι να κάνεις τις επαναλήψεις. Σφίγγε τους γλουτούς σου σε κάθε επανάληψη και σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News