Πώς να γυμναστείς αν πάσχεις από Διαβήτη Τύπου ΙΙ

By

Μπορεί ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι μια σοβαρή ασθένεια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μείνεις μακριά από την άσκηση, την αερόβια γυμναστική και τη γυμναστική με βάρη. Δες τι μπορείς να κάνεις…

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου II είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην κοινωνία μας, και οι αριθμοί των νεοδιαγνωσθέντων ανθρώπων έχουν αυξηθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να ελεγχθεί με ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και, σε κάποιες περιπτώσεις, με χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από την υπερβολική ζάχαρη. 

Έχοντας αυτή την ασθένεια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσειε την καθημερινή σου ρουτίνα και να καθίσεις απλά στον καναπέ ανησυχόντας για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Η καλύτερη συμβουλή είναι να σηκωθείς, να κινηθείς και να περάσεις καλά.

kl_diavitis02

Η γυμναστική που μπορείς να κάνεις είναι 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας η οποία περιλαμβάνει ποδήλατο, περπάτημα με γρήγορο ρυθμό κλπ. τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας ή 20 λεπτά έντονης έντασης δραστηριότητας 3 ημέρες της εβδομάδας.

Επίσης, 2 φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις ασκήσεις με βάρη ενδυνάμωσης για να αυξήσεις την μυική σου δύναμη και αντοχή. Μιας και το σώμα σου είναι σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται θα τα καταφέρει πολύ σύντομα.

Μην το βάζεις κάτω. Το ότι έχεις διαβήτη μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να προσέχεις λίγο παραπάνω και να τρως πιο σωστά αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να καθηλωθείς στον καναπέ. Σήκω, βάλε τις φόρμες σου και ξεκίνα να γυμνάζεσαι. Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό θα σου κάνει…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News