Πρωινή γυμναστική με άδειο στομάχι: Να το τολμήσω ή όχι;

By

Το θέμα δεν είναι αν πρέπει να γυμνάζεσαι το πρωί ή όχι. Είναι δεδομένο πως η πρωινή γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο και όχι μόνο για το σώμα… σε βάζει σε μια τάξη και σε βοηθάει να ξεμπερδεύεις από τη γυμναστική πριν καν ξεκινήσει η μέρα σου.

Το “κίνημα” που θέλει να γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και λίγο να γυμναστούν νηστικοί το πρωί, βλέπουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα τους.

Πού οφείλεται αυτό άραγε;

Το ανθρώπινο σώμα έχει φυσιολογικούς μηχανισμούς, που συνήθως από τις 4:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 10:00 το πρωί, ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο, βρίσκεται σε μια κατάσταση αποβολής τοξινών. Η κατάσταση αυτή ολοκληρώνεται με την πρωινή «επίσκεψη» στην τουαλέτα.

kl_prwi01

Αυτή η ώρα, επομένως, (μέχρι τις 10 το πρωί) ενδείκνυται για γυμναστική με άδειο στομάχι. Τις άλλες ώρες της ημέρας, η γυμναστική πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μετά από 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα και ίσως με τη λήψη ενός σνακ 45-60′ πριν από την έναρξη της άσκησης.

Όταν η ινσουλίνη στο αίμα είναι αυξημένη, συνήθως για 2-3 ώρες μετά το γεύμα, το σώμα δεν θέλει να κινητοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος για να το κάψει, ακόμα και αν εμείς ασκούμαστε.

Σε αυτό βασίζεται το κίνημα “fasted training”, δηλαδή η γυμναστική το πρωί, νηστικοί, όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News