Τα φθινοπωρινά σήριαλ ξεκινούν: Δες τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις μπροστά από την οθόνη του laptop!

By

Πόσες ώρες την ημέρα βλέπεις τηλεόραση ή κάθεσαι μπροστά στο laptop και παρακολουθείς τα αγαπημένα σου σήριαλ; Αν η απάντηση είναι αρκετές τότε γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι τα διαλείμματα (μπορείς να το κάνεις και καθώς παρακολουθείς) για να κάνεις λίγη γυμναστική μπροστά από τον καναπέ σου.

Η όλη διαδικασία θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά και μπορείς να την κάνεις μπροστά από την τηλεόραση ή το laptop χωρίς καν να το καταλάβεις. Δες τις ασκήσεις που σου προτείνω.

Άνοιξε τα πόδια σου στο ύψος των ώμων και πάρε ένα μαξιλάρι στα χέρια σου. Κάνε κάθισμα μπροστά από τον καναπέ σου σηκώνοντας το μαξιλάρι ταυτόχρονα πάνω από το κεφάλι σου. Επανέλαβε για 1 λεπτό συνεχώμενα.

kl_tempela01

Γύρνα προς τη μεριά του καναπέ και με τα χέρια σου δεμένα πίσω από το κεφάλι σου άρχισε να ακουμπάς μια τη μια μύτη του ποδιού σου πάνω στον καναπέ και μια την άλλη. Συνέχισε χοροπηδώντας και με γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό. Το ζητούμενο είναι να ιδρώσεις.

kl_tempela02

Βάλε το ένα σου πόδι πάνω στον καναπέ ενώ εσύ κοιτάζεις προς τη μεριά της τηλεόρασης. Κράτα στο ένα σου χέρι ένα μαξιλάρι και κάθε φορά που κάνεις μια προβολή (κατεβαίνεις όπως είσαι μέχρι το σημείο όπου το μπροστινό σου γόνατο θα σχηματίζει ορθή γωνία) θα κοπανάς και το μαξιλάρι δεξιά και αριστερά σαν να χαστουκίζεις τον αέρα. (Δες και στο video παρακάτω στο 3:00 για να καταλάβεις για τι μιλάω). Άλλαξε πόδι και χέρι στο μαξιλάρι και επανέλαβε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά.

kl_tempela03

Και τώρα ήρθε η ώρα των burpees. Ακούμπησε τα χέρια σου πάνω στον καναπέ σαν να πας να κάνεις push-up. Κάνε ένα push-up, κάνε ένα πηδηματάκι μπροστά και πήδα ψηλά στον αέρα χτυπώντας τις παλάμες σου πάνω από το κεφάλι σου. Στην ουσία κάνεις burpees με κλίση. Συνέχισε για 1 λεπτό.

kl_tempela04

Βάζεις και πάλι τα χέρια σου πάνω στον καναπέ σαν να πρόκειται να κάνεις push-up. Τώρα, όμως, έτσι όπως είσαι (σε ευθεία) λυγίζεις μια το ένα σου γόνατο και μια το άλλο. Κάν’το με γρήγορες κινήσεις και επανέλαβε για 1 λεπτό.

kl_tempela05

Ώρα για χέρια. Γύρνα προς τη μεριά της τηλεόρασης και ακούμπα τις παλάμες σου στον καναπέ ανάποδα. Απομακρύνε το υπόλοιπο σώμα σου από αυτόν και κάνε καθίσματα. Συνέχισε για 1 λεπτό.

kl_tempela06

Σήκω όρθια και βάλε ένα μαξιλαράκι στο πάτωμα. Πάτα το με το ένα σου πόδι και σήκωσε το άλλο σε κουτσό. Αυτό που θέλεις να κάνεις εδώ είναι να σκύβεις και να ακουμπάς το αντίστοιχο χέρι του κουτσού ποδιού στο πάτωμα πηγαίνοντας το σηκωμένο πόδι προς τα πίσω και ακουμπώντας το στον καναπέ (δες το video στο 7:50). Επανέλαβε για 1 λεπτό με το ένα πόδι και άλλαξε πόδι.

kl_tempela05 copy

Kάτσε στον καναπέ και βάλε ένα μαξιλαράκι ανάμεσα στα πόδια σου. Σήκωσε τα πόδια σου από το πάτωμα και απλά πίεζε με τους μηρούς σου το μαξιλαράκι. Πίεζε και χαλάρωνε. Κάνε το ίδιο για 1 λεπτό.

kl_tempela06 copy

Μείνει στην ίδια στάση και απλά πάρε το μαξιλάρι στα χέρια σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πηγαίνεις δεξιά-αριστερά το μαξιλάρι έχοντας τα πόδια σου στον αέρα. Επανέλαβε για 1 λεπτό.

kl_tempela08

Δες και το video με όλες τις ασκήσεις…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News