Τι είναι το Stomach Vacuuming και πώς μπορεί να αντικαταστήσει τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών;

By

Οι κλασικές ασκήσεις κοιλιακών είναι τόσο ξεπερασμένες πλέον. Προσωπικά τις έχω βγάλει από την καθημερινότητά μου εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια και τις έχω αντικαταστήσει με άλλου είδους ασκήσεις που γυμνάζουν τους ίδιους ακριβώς μύες πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά.


Το Stomach Vacuuming είναι η άσκηση που υπόσχεται να γυμνάσει με τον καλύτερο τρόπο τους κοιλιακούς σου. Μπορεί να έχει περίεργο όνομα (αν προσπαθήσω να το μεταφράσω στα ελληνικά θα μου βγει κάτι σε Σκούπισμα Στομαχιού που δεν ακούγεται και πολύ ωραίο) αλλά είναι σούπερ αποτελεσματικό.

kl_koiliakoi01

Η άσκηση αυτή είναι στην ουσία μια άσκηση αναπνοής που ενεργοποιεί και δυναμώνει τον εγκάρσιο κοιλιακό -τον κοιλιακό μυ που βρίσκεται πιο βαθιά από όλους τους άλλους-προκαλώντας απλά μια σύσπαση σε αυτόν.

Αν κάνεις την άσκηση σωστά μπορεί να σε βοηθήσει και στους πόνους που μπορεί να έχεις χαμηλά στην πλάτη σου καθώς και να βελτιώσει τη στάση του σώματός σου.

kl_koiliakoi02

Πώς θα κάνεις την άσκηση..

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι (είτε σε όρθια στάση είτε καθισμένη στα τέσσερα) να πάρεις μια βαθιά εισπνοή και έπειτα σιγά-σιγά να βγάζεις από το στόμα όλο τον αέρα που πήρες. Βγάλε μέχρι και την τελευταία “σταγόνα” αέρα από μέσα σου και θα διαπιστώσεις πως όσο το κάνεις πιέζονται αρκετά οι κοιλιακοί σου. Προσπάθησε κάθε εκπνοή σου να διαρκεί μέχρι και 15 δευτερόλεπτα ενώ σταδιακά μέσα από την εξάσκηση μπορείς να τα αυξήσεις στα 30.

Δες το video που ακολουθεί για να καταλάβεις ακριβώς πώς πρέπει να κάνεις την άσκηση σωστά…

You may also like

Hot News

post-image
Beauty News & Trends Μυστικά Ομορφιάς

Το νέο Ponytail για να δείχνεις τέλεια από το γραφείο μέχρι και το γυμναστήριο!

Κορίτσια με μακριά μαλλιά, πείτε μου πόσες φορές έχετε πάει γυμναστήριο με τα μαλλιά πιασμένα όπως να’ναι; Θα απαντήσω...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Κατερίνα Λάσπα Να Σου Πω

Όταν είδα με τις κόρες μου το “Γέτι, Ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων”…

Γέλιο, συγκίνηση, μαθήματα ζωής… όλα αυτά και πολλά πολλά άλλα πήραμε βλέποντας μια όμορφη φιλία να αναπτύσσεται ανάμεσα στην...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συνταγές

12 Πεντανόστιμες Συνταγές που Πρέπει να Φτιάξεις Αυτό το Φθινόπωρο!

Όταν ο καιρός κρυώνει ανυπομονούμε να μπούμε στην κουζίνα και να δοκιμάσουμε καινούργιες συνταγές με πεντανόστιμα φθινοπωρινά υλικά. Κάλεσε...
Διαβάστε Περισσότερα