Τι είναι το Stomach Vacuuming και πώς μπορεί να αντικαταστήσει τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών;

By

Οι κλασικές ασκήσεις κοιλιακών είναι τόσο ξεπερασμένες πλέον. Προσωπικά τις έχω βγάλει από την καθημερινότητά μου εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια και τις έχω αντικαταστήσει με άλλου είδους ασκήσεις που γυμνάζουν τους ίδιους ακριβώς μύες πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά.


Το Stomach Vacuuming είναι η άσκηση που υπόσχεται να γυμνάσει με τον καλύτερο τρόπο τους κοιλιακούς σου. Μπορεί να έχει περίεργο όνομα (αν προσπαθήσω να το μεταφράσω στα ελληνικά θα μου βγει κάτι σε Σκούπισμα Στομαχιού που δεν ακούγεται και πολύ ωραίο) αλλά είναι σούπερ αποτελεσματικό.

kl_koiliakoi01

Η άσκηση αυτή είναι στην ουσία μια άσκηση αναπνοής που ενεργοποιεί και δυναμώνει τον εγκάρσιο κοιλιακό -τον κοιλιακό μυ που βρίσκεται πιο βαθιά από όλους τους άλλους-προκαλώντας απλά μια σύσπαση σε αυτόν.

Αν κάνεις την άσκηση σωστά μπορεί να σε βοηθήσει και στους πόνους που μπορεί να έχεις χαμηλά στην πλάτη σου καθώς και να βελτιώσει τη στάση του σώματός σου.

kl_koiliakoi02

Πώς θα κάνεις την άσκηση..

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι (είτε σε όρθια στάση είτε καθισμένη στα τέσσερα) να πάρεις μια βαθιά εισπνοή και έπειτα σιγά-σιγά να βγάζεις από το στόμα όλο τον αέρα που πήρες. Βγάλε μέχρι και την τελευταία “σταγόνα” αέρα από μέσα σου και θα διαπιστώσεις πως όσο το κάνεις πιέζονται αρκετά οι κοιλιακοί σου. Προσπάθησε κάθε εκπνοή σου να διαρκεί μέχρι και 15 δευτερόλεπτα ενώ σταδιακά μέσα από την εξάσκηση μπορείς να τα αυξήσεις στα 30.

Δες το video που ακολουθεί για να καταλάβεις ακριβώς πώς πρέπει να κάνεις την άσκηση σωστά…

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
News & Trends Style

Πώς φοράνε το λευκό πουκάμισο οι Meghan Markle, Kate Middleton και Olivia Palermo και πού θα βρεις τα πιο ωραία πουκάμισα κάτω των 35 ευρώ!

Το λευκό πουκάμισο υπήρξε πάντα ένα αγαπημένο κομμάτι στην ντουλάπα μου. Το ίδιο φυσικά θα πείτε πολλές από εσάς...
Διαβάστε Περισσότερα