Βάλε το stretching στη ζωή σου!

By

Οι κατάλληλες ασκήσεις stretching ανοίγουν το θώρακα και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την ένταση στο στήθος, τους ώμους και την πλάτη, η οποία προκαλείται από τις κινήσεις προς τα εμπρός που κάνουμε μέρα όλοι μας.


Επίσης, το σωστό stretching μπορεί να βελτιώσει την αναπνοή σου, και αυτό με τη σειρά του βοηθά στην σωστή κυκλοφορία και τη συνολική υγεία όλου του οργανισμού. Δες πως γίνεται!

ΩΜΟΙ: Αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις είτε καθισμένη είτε όρθια με ίσια την πλάτη. Τα δάχτυλά σου πρέπει να παραμένουν ενωμένα καθώς φέρνεις τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Θα νιώσεις σίγουρα υπέροχα. Όταν κάθεσαι ξεκίνα βάζοντας απλώς τα χέρια πίσω από το κεφάλι χωρίς πίεση. Αυτό θα κάνει το στήθος σου να «ανοίξει» σιγά-σιγά. Σταδιακά ξεκίνα ένα βαθύτερο stretch σπρώχνοντας τους αγκώνες σου προς τα πίσω.

ΣΤΗΘΟΣ, ΧΕΡΙΑ, ΠΟΔΙΑ: Αυτή η άσκηση ανοίγει το στήθος και παράλληλα σου προσφέρει ένα καλό stretch για τα χέρια και τα πόδια, τονώνοντας παράλληλα τους κοιλιακούς. Προσοχή: Δεν πρέπει εδώ να ασκείται πίεση στους καρπούς όταν κάνεις αυτή την άσκηση. Τα πόδια πρέπει να κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά.

Στήθος, Χέρια, Πόδια

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ: Το stretching αυτό απαιτεί μεν λίγη ευελιξία, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει εξαιρετικά την περιοχή του στήθους, τους δελτοειδείς, τους τρικέφαλους και τους ρομβοειδείς. Προσοχή: Για να αποφύγεις τους τραυματισμούς είναι σημαντικό να κρατάς την πλάτη και τον λαιμό ίσια όσο κάνεις αυτές τις ασκήσεις.

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ: Αυτή η απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις παντού μπορεί να βοηθήσει να κάνεις ένα πραγματικά ωραίο stretch στο θώρακα και τους ώμους χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η πόρτα σε βοηθάει να κρατάς τα χέρια σου προς τα πίσω έτσι ώστε το stretch απλώς αν κάνεις ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News