Χάσε βάρος χωρίς να χύσεις ούτε στάλα ιδρώτα!

By

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πότε θα καταφέρουμε να ρίξουμε καμιά βουτιά και να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο χρόνο μέσα στη θάλασσα. Από την άλλη εννοείται πως μας απασχολεί και το σώμα μας καθώς και πώς θα το γυμνάσουμε χωρίς να ρίξουμε τόνους ιδρώτα.

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως η κολύμβηση είναι μια μορφή άσκησης η οποία δεν θα σε βοηθήσει μόνο να χάσεις βάρος αλλά και να γυμνάσεις κάθε μυ του σώματός σου χωρίς να ασκείς καμιά πίεση στις αρθρώσεις σου;

Σύμφωνα με το American Heart Association, 30-60 λεπτά κολύμβησης, 4-6 μέρες την εβδομάδα, μπορούν να βοηθήσουν κάθε άνθρωπο να χάσει βάρος και να μειώσει τους κινδύνους να εμφανίσει διαβήτη και καρδιακά προβλήματα.

kl_pisina02

Σε αντίθεση με το τρέξιμο και την ποδηλασία που είναι αερόβια είδη άσκησης, η κολύμβηση προσφέρει μια πιο συνολική προπόνηση. Γυμνάζονται οι μύες του κάτω μέρους και το πάνω μέρους του σώματος, ο κορμός και η πλάτη ενώ ταυτόχρονα κάνεις και αερόβια άσκηση. Επίσης, πέρα από όλα αυτά η κολύμβηση βοηθάει στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων ενώ κάνει πολύ καλό σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις τους και δεν θέλουν να επιβαρύνουν τα γόνατα, τα ισχία ή την πλάτη τους (αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν για παράδειγμα να γυμναστούν τρέχοντας ή κάνοντας ποδήλατο).

Πώς θα χάσεις βάρος, κολυμπώντας…

Συνδυάζοντας την κολύμβηση με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, εννοείται πως μπορείς να χάσεις βάρος. Έχοντας αυτό ως στόχο μπορείς να κολυμπάς για 60 λεπτά την ημέρα, 3-5 ημέρες την εβδομάδα είτε στη θάλασσα είτε σε πισίνα για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αν είσαι καινούργια στην κολύμβηση και δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα μπορείς να ξεκινήσεις από κάποια πισίνα έχοντας έναν προπονητή δίπλα σου που θα σου δώσει τις βάσεις για να συνεχίσεις μόνη σου, αν το θέλεις. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις σιγά-σιγά και να αυξάνεις τη διάρκεια και την ένταση της κολύμβησής σου σταδιακά.

kl_pisina01

Πόσες θερμίδες καις κολυμπώντας…

Γνώριζες πως μια ώρα κολύμβησης μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περίπου 500 θερμίδες (ή και περισσότερες – ανάλογα με το πόση ένταση βάζεις στην προπόνησή σου); Μην το σκέφτεσαι καθόλου! Τώρα που είναι καλοκαίρι και ο ήλιος γίνεται όλο και πιο καυτός, σίγουρα το να γυμνάζεσαι μέσα στο δροσερό νερό της πισίνας ακούγεται σαν όαση και πολύ καλύτερο από το να πας σε κάποιο πάρκο και να αρχίσεις το τρέξιμο. Άσε που με το τρέξιμο θα κάψεις στον ίδιο χρόνο γύρω στις 400 θερμίδες.

Γιατί καις τόσες πολλές θερμίδες κολυμπώντας…

Λόγω του ότι το νερό είναι 800 φορές πιο πυκνό από τον αέρα, η άσκηση που κάνεις μέσα σε αυτό είναι πολύ πιο έντονη. Από την άλλη μεριά η αντίσταση που έχει το νερό κάνει την κάθε σου κίνηση μέσα σε αυτό πιο δύσκολη και ακόμα πιο αποτελεσματική.

Προειδοποίηση! Το Πανεπιστήμιο της Florida ύστερα από μελέτη που έκανε διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι μετά την κολύμβηση παίρνουν βάρος αντί να χάνουν. Αυτό οφείλεται στο ότι μετά την επαφή με το νερό ανοίγει η όρεξη. Προσοχή, λοιπόν, για να μην έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα!

Πώς σου φαίνεται η κολύμβηση ως τρόπος εκγύμνασης; Θα την δοκιμάσεις;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News