Χάνεις κιλά αλλά αυτά επιστρέφουν; Δες τώρα τι κάνεις λάθος!

By

Χάνεις τα περιττά κιλά αλλά μετά από λίγο καιρό αυτά “επιστρέφουν”;

Έχεις κοπιάσει πολύ για να χάσεις τα περιττά κιλά με αυστηρές δίαιτες, άσκηση και επίσης έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο και… χρήμα. Όμως ό,τι κι αν κάνεις δεν μπορείς να διατηρήσεις το αποτέλεσμα με τίποτα. Δες λοιπόν τους 5 πιο συνηθισμένους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Προσπαθείς να χάσεις βάρος γρήγορα

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν άμεση απώλεια κιλών και καταφεύγουν σε αυστηρά διατροφικά προγράμματα και εντατική άσκηση κάτι που όμως δεν μπορούν να ακολουθήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να κάνεις όμως ακατάλληλες δίαιτες ή ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που δεν μπορείς να ακολουθήσεις για πάντα είναι λογικό να σε κάνει να “παίρνεις” πίσω τα κιλά που έχασες. Διάλεξε μια διατροφή που θα μπορείς να ακολουθήσεις για μία ζωή και γυμνάσου ώστε να μη σου είναι βάρος, αλλά συνήθεια! Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι άμεσα όμως θα έχουν διάρκεια.

Δεν έχεις ρεαλιστικούς στόχους

Το να ονειρεύεσαι πως θα χάσεις γρήγορα πολλά κιλά και θα αποκτήσεις ένα καλογυμνασμένο κορμί δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση! Απαιτεί κόπο, χρόνο και κυρίως υπομονή. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσεις τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σώματός σου. Αν για παράδειγμα μετά από 3 μήνες δεν θα έχεις χάσει τα 10 επιπλέον κιλά που ήθελες, θα απογοητευτείς και κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσεις την προσπάθεια.

Οι λόγοι που κάνεις δίαιτα

Το να κάνεις δίαιτα επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι, ή επειδή παντρεύεσαι είναι κάτι εντελώς ανούσιο. Ο χειρότερος όμως λόγος για να κάνεις δίαιτα είναι γιατί πιστεύεις πως χάνοντας κιλά θα γίνεις ευτυχισμένη! Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος για έναν από τους παραπάνω λόγους καταλήγουν πάντα να μην μπορούν να διατηρήσουν τα κιλά που επιθυμούν. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως κάνεις μια αλλαγή προς το καλύτερο στις διατροφικές σου συνήθειες για να αποκτήσεις καλύτερη υγεία και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να λειτουργεί καλύτερα.

Θεωρείς την απώλεια βάρους ως τελικό στόχο

Κατάφερες να χάσεις τα κιλά που θέλεις και νομίζεις ότι τελείωσες με το θέμα της διατροφής; Τότε είναι σίγουρο πως σύντομα θα βρεθείς να κάνεις πάλι δίαιτα καθώς θα έχεις πάρει τα κιλά που με κόπο έχασες. Μην ξεχνάς ότι ο στόχος σου είναι να διατηρήσεις το βάρος. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε πως για να “κλείσουν” τα λιποκύτταρα και να μην δεις τη ζυγαριά να ανεβαίνει, χρειάζονται τουλάχιστον 2 χρόνια.

Δεν προσαρμόζεσαι

Η καθημερινότητά μας απαιτεί να είμαστε ευέλικτοι με τη διατροφή και να μπορούμε να βρίσκουμε τις κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις. Όταν οι ρυθμοί της δουλειάς σου ανέβουν δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελήσεις τη διατροφή ή την άσκηση και να καταφύγεις στις παλιές κακές συνήθειες. Πλέον, υπάρχουν πολλές, γρήγορες και υγιεινές επιλογές για να θρέφεσαι σωστά. Όσο για την άσκηση υπάρχουν 30λεπτά ή και ακόμα μικρότερα προγράμματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι χωρίς έξοδα και χωρίς εξοπλισμό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News