Χειμωνιάζει! Θα ανέβεις στο διάδρομο ή θα συνεχίσεις το τρέξιμο έξω;

By

Τρέξιμο στο μηχάνημα του διαδρόμου vs τρέξιμο έξω: υπάρχει διαφορά; Τώρα που ο χειμώνας αρχίζει να μπαίνει για τα καλά είπα να το ψάξω!


Τώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών, το να τρέχεις έξω δεν θα είναι εύκολη υπόθεση! Έτσι σκέφτεσαι να το αντικαταστήσεις με το διάδρομο! Είναι το ίδιο ωφέλιμο όμως; Τι θα κερδίσεις και τι θα χάσεις;

winter-running-800x449

Με ποιο καις περισσότερες θερμίδες;

Είναι αυτονόητο ότι θέλεις να διώξεις αυτές τις ενοχλητικές θερμίδες. Το τρέξιμο στην ύπαιθρο, που από τη φύση του σημαίνει περισσότερη αντίσταση στον αέρα και αλλαγές στο έδαφος, επιτρέπει κινήσεις που δεν είναι εφικτές στο διάδρομο. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο έντονη προπόνηση που εστιάζει σε διάφορες μυϊκές ομάδες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η έλλειψη αντίστασης του αέρα μπορεί πραγματικά να αντισταθμιστεί στο διάδρομο με την προσθήκη μιας ελαφριάς κλίσης (1%).

Είναι επίσης χρήσιμο να εξετάσεις τις περιβαλλοντικές αλλαγές που έχει το τρέξιμο στην ύπαιθρο, ειδικά στις αστικές περιοχές. Αν και οι διασταυρώσεις χρησιμεύουν ως ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα για αναπνοές, δεν θα τις συναντήσεις σίγουρα στο διάδρομο. Και πάλι, η αποφυγή περαστικών και ζωηρών σκυλιών με ελιγμούς μπορεί να εξασκήσει την τεχνική σου για αλλαγή κατεύθυνσης.

RunningInside

Τι είναι καλύτερο για τη φυσική σου κατάσταση;

Φυσικά, το τρέξιμο στο διάδρομο είναι πιο εύκολο, διότι το “έδαφος” τραβιέται κάτω από τα πόδια σας, με αποτέλεσμα λιγότερη πίεση στους μύες και εμποδίζει επίσης τους μεγάλους διασκελισμούς που εξαντλούν την ενέργειά σου. Το τρέξιμο στην ύπαιθρο δημιουργεί ένα διαφορετικό διασκελισμό από αυτόν στο διάδρομο: οι άνθρωποι γενικά κάμπτουν τους αστραγάλους τους περισσότερο όταν τρέχουν σε φυσικό έδαφος, δημιουργώντας λιγότερη πίεση με αυτόν τον τρόπο.

tip: Και με τις δύο παραλλαγές, η χρήση της σωστής τεχνικής στο τρέξιμο είναι στο να γνωρίζεις τι κάνεις. Είναι εύκολο να κάνεις λάθος. Προσπαθείς να προσγειωθείς στο μέσο τμήμα της σόλας του παπουτσιού σου και όχι στη φτέρνα, δούλεψε διαλειμματικά (με περισσότερη ακρίβεια στο διάδρομο) και τρέξε με το χρόνο, όχι με την απόσταση.

free-winter-running-clinic-smaller

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την ψυχολογία σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο, και έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο στην ύπαιθρο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας και είναι δύο φορές πιο καλό για εσένα από μια προπόνηση στο γυμναστήριο.

With love: Όπως και με οποιαδήποτε μορφή άσκησης, το να κάνεις αυτό που πραγματικά απολαμβάνεις είναι πάντα αποτελεσματικό. Όσο ανεβάζεις τους παλμούς σου και ρίχνεις ιδρώτα, απελευθερώνεις αυτές τις σημαντικές χημικές ουσίες της χαράς που σε βοηθούν στη συγκέντρωση και στον ύπνο. Είτε τρέχεις έξω είτε παρακολουθώντας το αγαπημένο σου σόου στο διάδρομο, η επιλογή είναι καθαρά δική σου!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News