Μασάζ για καλή υγεία & ευεξία Σώματος, Νου & Ψυχής

By

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, όπως γνωρίζουμε όλοι, και τα φάρμακα θα έπρεπε να είναι έσχατη λύση. Οι φυσικές θεραπείες που είναι οι διάφορες πρακτικές που εφαρμόζονται με τα χέρια στο σώμα χωρίς μηχανικές και χημικές παρεμβολές, έχουν ως αποτέλεσμα ένα τριπλό όφελος για το άτομο με εμφανή αλλαγή σε όλα τα επίπεδα! Δες γιατί…

Από την Νάνσυ Φωτοπούλου

Ολιστική Εναλλακτική Θεραπεύτρια /Σύμβουλος Σωματικής & Ψυχικής Υγείας

Το σώμα αποκτά καλύτερη ισορροπία και ευκαμψία άρα ανταπεξέρχεται καλύτερα σε τυχόν ατυχήματα. Οι μύες και τα νεύρα γίνονται πιο ελαστικά και έτσι χαλαρώνει πραγματικά όλο το κουρασμένο σύστημα. Η λέμφος ξυπνά και δίνει εντολή διεργασίας για καλό μεταβολισμό και αποτοξίνωση, με αποτέλεσμα να πάρουν αυτή την εντολή όλα τα συνεργαζόμενα όργανα και να λειτουργήσουν προς όφελος του οργανισμού, τα οιδήματα όπως η κυτταρίτιδα υποχωρούν, σταματάει η κατακράτηση υγρών και το σώμα ελαφραίνει σε όλα τα επίπεδα.

Τα παραπανίσια κιλά δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε έναν ευχαριστημένο άνθρωπο και οργανισμό, και έτσι απελευθερώνονται χωρίς άγχος και εξαναγκασμό. Το απεκκριτικό σύστημα ενεργοποιείται και συνεργάζεται και αυτό για την αποτοξίνωση, αφού αποβάλει ευκολότερα ό,τι είναι αχρείαστο για τον οργανισμό και έτσι ανακουφίζει αισθητά το άτομο από κολίτιδες, δυσκοιλιότητα, πρηξίματα και πόνους περιόδου. Οι αρθρώσεις λιπαίνονται, και έτσι λειτουργούν καλύτερα, οι κινήσεις γίνονται με άνεση και υποχωρούν βαθμιαία τυχόν πόνοι και δυσκαμψίες.

Οι σπόνδυλοι ξεκουράζονται και δίνουν ελευθερία στα νεύρα, με άμεσο αποτέλεσμα την ανακούφιση από πόνους μέσης, ισχίων και αυχένα. Με μακροχρόνια θεραπεία, το άτομο ανακτά μια καλύτερη αίσθηση για όλο του το σώμα, αναζωογονείται βαθιά και λειτουργεί με περισσότερη χαρά, αφού έχει ξεφύγει από τον ετέρμονο κύκλο των πόνων και της δυσφορίας.

Ο νους χαλαρώνει και αποστασιοποιείται για όσο διαρκεί η θεραπεία, γίνεται ουδέτερος παρατηρητής και έτσι έχει μεγαλύτερη διαύγεια μετά. Το σώμα αποκτά καινούρια μνήμη, -αυτή της ευεξίας που έχει δεχτεί- και στέλνει μηνύματα υγείας στον εγκέφαλο με σκοπό την αναδημιουργία καινούριων νευρώνων που θα δίνουν πλέον θετικές εντολές στον άνθρωπο και τη ζωή του, για να αντιστέκεται στις νόσους και να μην αρρωσταίνει. Λαμβάνοντας τα θετικά μηνύματα από το σώμα, ο νους καταγράφει στο υποσυνείδητο την αυτο-αξία και την αυτο-αγάπη που βιώνει αφού το άτομο κάνει κάτι καλό και οφέλιμο για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να νιώθει μετά αυτοπεποίθηση και έτσι να ανταπεξέρχεται καλύτερα παντού.

Η ψυχή ηρεμεί, ξεκουράζεται όπως και το σώμα, κάνει ένα διάλειμμα από τα φορτία και αυτή όπως και ο νους. Αφήνεται να δεχτεί το “χάδι” μιας φροντίδας, και όλοι ξέρουμε πια, πόσο η φροντίδα μας αγαλιάζει και μας εμψυχώνει. Και αυτή η αγαλίαση είναι που μας αλλάζει ακόμα και τις εκφράσεις στο πρόσωπο, οι ρυττίδες μαλακώνουν, τα μάτια και το δέρμα λάμπουν, και αυτό όλο εκπέμπεται και στους γύρω μας και στη ζωή μας. Είναι σα να λέμε παντού “Είμαι καλά, δυνατός-ή και αισιόδοξος-η!” Και αυτό μόνο θετικά πράγματα μπορεί να έλξει για λογαριασμό μας…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News