keepup_kidsyoga

Kids Yoga: Γιατί πρέπει να πας το παιδί σου -έστω για μια φορά- σε ένα μάθημα Υoga!

By

Μία από τις πιο κλασσικές ανησυχίες κάθε γονέα ειδικά όταν ξεκινά η σχολική περίοδος είναι οι εξω-σχολικές δραστηριότητες. Τι πρέπει να κάνει το παιδί για να αναπτύξει ένα υγιές σώμα; Τι θα του ταίριαζε;  Τι είναι αυτό που μπορεί να του παρέχει τα περισσότερα οφέλη; Είναι όμως αυτό αρκετό;


Η πίεση του χρόνου πλέον δεν περιορίζεται στους ενήλικες αλλά κατακλύζει και τα παιδιά μας που προσπαθούν να χωρέσουν σε λίγες μόνο ώρες μόρφωση, γυμναστική, παιχνίδι και ξεκούραση.

Η yoga για παιδιά καταφέρνει να συγκεντρώσει τα περισσότερα πλεονεκτήματα από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα καθώς συνδυάζει την σωματική άσκηση με την ψυχική ηρεμία και καλλιεργεί δεξιότητες που βοηθούν το παιδί να αναπτύξει μία υγιή προσωπικότητα και να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο Niko Geo, International Yoga Teacher και Ιδιοκτήτης του Hot Yoga Athens  επισημαίνει “Στη Hot Yoga Athens πιστεύουμε ότι η yoga είναι για όλους! Για αυτό το λόγο η ομάδα των εξειδικευμένων δασκάλων μας με πολυετή εμπειρία στην yoga για παιδιά σχεδίασε και ετοίμασε μία σειρά μαθημάτων αποκλειστικά για παιδιά από 5 ετών και πάνω με σκοπό να συμβάλει στην διάπλαση μίας υγειούς, χαρούμενης, ολοκληρωμένης αλλά και ισορροπημένης προσωπικότητας. Η yoga σε συνδυασμό με τη μουσική, το παιχνίδι, το θέατρο γίνεται διασκέδαση σε ένα ασφαλές περιβάλλον”.

Τι θα μάθει το παιδί μου

Σωστή αναπνοή

Η yoga μας μαθαίνει από την αρχή να αναπνέουμε σωστά και βοηθά τα παιδιά να βρουν και να διατηρήσουν την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Ταυτόχρονα συντονίζει την αναπνοή με την κίνηση βοηθόντας το παιδί να αποκτήσει επίγνωση του σώματός του

Συγκέντρωση

Ο συνδυασμός ευφάνταστων ασκήσεων σε μορφή παιχνιδιού οδηγεί το παιδί στη συγκέντρωση του μυαλού του υπό την καθοδήγηση του δασκάλου.

Ευλυγισία και ενδυνάμωση

Οι ασκήσεις και οι στάσεις της yoga ενδυναμώνουν τη σπονδυλική στήλη και βοηθούν στην αποφυγή των πλέον συνηθισμένων παθήσεων όπως η σκολίωση, η κύφωση και η λόρδωση. Τα παιδιά αναπτύσσονται με γερές βάσεις ώστε να έχουν ορθή στάση σώματος σε όλη τους τη ζωή

Αυτοπειθαρχία & Ομαδικότητα

Τα παιδιά λειτουργώντας σαν ομάδα με επικεφαλή το δάσκαλο μαθαίνουν να λειτουργούν τόσο σαν μονάδα όσο και σαν σύνολο αποκτώντας αυτοέλεγχο αλλά ταυτόχρονα καλλιεργώντας την ομαδικότητα, το σεβασμό και την αλληλεγγύη σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από ανταγωνισμό

Αυτοπεποίθηση & Επικοινωνία

Τα παιδιά μαθαίνουν, παίζουν, εκφράζονται, αλληλεπιδρούν, ενεργοποιούν τη φαντασία τους, συνυπάρχουν αρμονικά και μαθαίνουν να είναι ο εαυτός τους ενώ διδάσκονται τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα χρήσιμα πράγματα για τον εαυτό τους, το περιβάλλον, την ανατομία, τη διατροφή και την άσκηση.

Κάνε την πρώτη συνεδρία δωρεάν!

Kλείσε θέση στο πιο όμορφο και διασκεδαστικό μάθημα yoga για παιδιά κάθε Κυριακή στις 11.00 στo Hot Yoga Athens. Με το 1ο μάθημα-γνωριμίας να είναι δωρεάν, θα δώσεις την ευκαιρία στο μικρό σου αγγελούδι να γνωρίσει κάτι νέο και ξεχωριστό από τις κλασικές αθλητικές δραστηριότητες!

Info

Hot Yoga Athens
Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού
www.hotyoga.gr, 2106756770

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News