frenemy

Η αλάνθαστη κίνηση για να κάνεις τον εχθρό σου να σε αγαπήσει

By

Αν δεν έχεις εχθρούς, μάλλον δεν υπάρχεις. Όλοι έχουμε. Για πολλούς λόγους. Κι εσύ έχεις. Eπειδή είσαι έξυπνη, αδύνατη, σε σχέση, single, έχεις παιδιά, αγαπάς τη δουλειά σου…

Πάντα υπάρχει κάποιος που σε φθονεί, που σε στραβοκοιτά όταν περνάς δίπλα του, που κάτι σιγοψυθιρίζει με κακία, ενώ εσύ νιώθεις τα αρνητικά κύματα που εκπέμπει να σε χτυπούν πισώπλατα.

Ειναι κομμάτι της ζωής. Το μίσος και ο φθόνος έρχονται με πολλές μορφές από τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, την οικογένεια ακόμη και από τυχαία ιντερνετικά τρολαρίσματα.

Αυτοί που μας φθονούν ανήκουν στην άσχημη πλευρά της επιτυχίας. Αν έχεις ασχοληθεί με οτιδήποτε, οποτεδήποτε και δεν ζεις σε γυάλα, τότε θα έχεις νιώσει και το μίσος των άλλων (φυσικά και την αγάπη).

Οι περισσότεροι θα σου πουν να αγνοήσεις αυτούς που σε φθονούν. Είναι κομμάτι της ζωής και πρέπει να τους αποδεχθεις, ιδιαίτερα ειδικά αν έχεις υψηλούς στόχους. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξεις την κατάσταση και να μετατρέψεις τους εχθρούς σε φίλους.

Η μαγεία του να ζητήσεις μια χάρη

Απλά ζήτα του μια χάρη, αρκεί να μην είναι κάτι δύσκολο (αλλά ούτε και υπερβολικά εύκολο) ή κάτι πέρα από τις δυνατότητές του. Απλά ζήτα του/της μια χάρη και θα δεις να συμβαίνει κάτι παράξενο. Αυτή η τεχνική στην ψυχολογία ονομάζεται φαινόμενο Ben Franklin.

Όταν ζητάς από ανθρώπους που σε αντιπαθούν να σε βοηθήσουν, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη σχέση σας αλλάζει. Τι εννοούμε; O εγκέφαλος δεν αγαπά τις ανακολουθίες και θέλει να βάζει τα πράγματα πάντα σε μια τάξη. Με άλλα λόγια όταν ζητάς μια χάρη απο εκείνον που ξέρεις ότι σε αντιπαθεί – με ωραίο και ήρεμο τρόπο και πάντα μια χάρη που είναι μέσα στις δικές του δυνατότητες π.χ. να σου προτείνει ένα ωραίο εστιατόριο, να σου εξηγήσει πώς λειτουργεί μια εφαρμογή – τότε εκείνος αναπόφευκτα – πραγματικά αναπόφευκτα επειδή είπαμε ότι εγκέφαλος δεν αγαπά τη δυσαρμονία – θα σκεφτεί ότι χάρες ζητούν οι φίλοι μεταξύ τους, επομένως για να του ζητάς χάρη και εκείνος να ανταποκρίνεται η σχέση σας μάλλον είναι… συμπάθειας και όχι αντιπάθειας. Δεν κάνουμε χάρες σε εχθρούς, αλλά σε φίλους σωστά;

Και κάτι ακόμη. Ζητώντας του μια χάρη τον κολακεύεις. Του επιτρέπεις να σκεφτεί ότι έχει κάτι που εσύ δεν διαθέτεις, υπερέχει λοιπόν. Παίζεις λίγο με το μυαλό του και εκείνος πέφτει στην παγίδα επειδή σε όλους μας αρέσει η κολακεία. Νιώθει ότι τον θαυμάζουν και τον σέβονται. Είναι πιθανό όχι μόνο να σε βοηθήσει αλλά και να αρχίσει να σε βλέπει διαφορετικά. Η αντιπάθεια κάμπτεται.

Πρόσεξε όμως. Ζήτα την χάρη με τρόπο και έξυπνα. Θα δεις ότι είναι ο καταλύτης που θα μετατρέψει τους haters σε φίλους. Φυσικά αυτό δεν πιάνει παντού και πάντα. Δεν αποκλείεται όμως να γλυτώσεις από ένα τουλάχιστον κακόβουλο εχθρό και τα vibes που θα νιώσεις την επόμενη φορά που θα περάσεις δίπλα του να είναι λιγότερο αρνητικά.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα