10 beauty secrets που μπορείς να πάψεις να πιστεύεις τώρα

By

Τα διάφορα beauty secrets διαδίδονται από γυναικείο στόμα σε γυναικεία αυτιά, από γενιά σε γενιά και από πηγαδάκι σε πηγαδάκι, είναι όμως ακριβή;

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ότι το λεμόνι ξανθαίνει τα μαλλιά, ότι το συχνό κούρεμα δυναμώνει την τρίχα και ότι αν πίνεις οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα το δέρμα σου θα γίνει όμορφο και πεντακάθαρο σαν γυαλί. Αλήθεια ή ψέματα;

1. Τα καρότα λειτουργούν σαν φυσικό αντηλιακό.

Καρότα

Τα καρότα, ή η καροτίνη Β που περιέχουν δεν προστατεύουν από τον ήλιο, ούτε βοηθούν στο μαύρισμα. Ωστόσο η βλαβερή επίδραση των ελεύθερων ριζών που δημιουργεί ο ήλιος μπορεί να αντιμετωπιστεί χάρη στην καροτίνη. Οι δερματολόγοι συνιστούν πάντως τη λήψη χαπιών καροτίνης περίπου έξι εβδομάδες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (2 x 25mg/ημέρα).

2. Το δυνατό βούρτσισμα κάνει τα μαλλιά να λάμπουν.

Βούρτσισμα

Εκατό βουρτσίσματα τη μέρα έλεγε η γιαγιά μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το τράβηγμα αυτό ταλαιπωρεί την τρίχα, την κάνει πορώδη και πιο εύθραυστη. Ήπιο βούρτσισμα το πρωί και το βράδυ είναι μάλλον η ενδεδειγμένη λύση. Τα μαλλιά ξεμπλέκουν, η επιφάνεια της τρίχας λειαίνεται και το φως αντανακλάται επάνω της καλύτερα.

3. Η γυμναστική προσώπου έχει ίδια αποτελέσματα με ένα Face-Lifting.

Γυμναστική προσώπου
Αντιθέτως, οι έντονες γκριμάτσες προκαλούν ρυτίδες μίμησης. Παραδείγματα; Όταν φουσκώνει κανείς τα μάγουλά του δημιουργούνται ρυτίδες στο άνω χείλος, όταν ανοίγει το στόμα διάπλατα δημιουργείται μία ρυτίδα στον ρινοφάρυγγα, από την μύτη μέχρι το άνω χείλος.

4. Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια.

Σοκολάτα

Επειδή η σοκολάτα προκαλεί την έκκριση σεροτονίνης (ορμόνης της ευτυχίας, όπως λέγεται), μάλλον χαρά παρά σπυράκια προκαλεί. Όποιος όμως παρατηρεί την εμφάνιση δερματικών ερεθισμών μετά την κατανάλωση σοκολάτας θα έπρεπε ίσως να ψάξει το ενδεχόμενο κάποιας αλλεργίας π.χ. στα αμύγδαλα, υπολείμματα των οποίων μπορεί να υπάρχουν ακόμη και στην κανονική σοκολάτα γάλακτος.

5. Η κρέμα για τις αιμορροϊδες εξαφανίζει τις σακούλες των ματιών.

Κρέμα αιμορροιδες

Λάθος! Οι κρέμες αυτές περιέχουν δραστικές ουσίες που ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, όπως π.χ. η ηπαρίνη.

6. Η καθημερινή απολέπιση κάνει το δέρμα ροδαλό και καθαρό.

Απολέπιση σώματος

Λάθος. Το δέρμα μέχρι την ηλικία των 30 ανά 28 ημέρες περίπου, και όσο η ηλικία αυξάνεται, αυτή η ανανέωση γίνεται όλο και πιο αργή. Επομένως ένα peeling το μήνα είναι αρκετό, ενώ ακόμη και δύο μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Αντίθετα ένα ελαφρύ μασάζ με την κανονική λοσιόν ή το gel καθημερινού καθαρισμού μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αν αναζωογονήσει την κυκλοφορία του αίματος.

7. Ο χυμός λεμονιού διώχνει τις φακίδες.

Φακίδες

Το οξύ που βρίσκεται στον χυμό λεμονιού μπορεί να ξανοίγει κάπως το δέρμα ή να μειώνει κάποιες χρωματικές ανισορροπίες, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα κατά των φακίδων.

8. Η ασπιρίνη εξαφανίζει τον έρπητα.

Ενοχλητικός έρπης

Μακάρι να έφτανε να ακουμπήσει κανείς ένα ελαφρώς μουσκεμένο δισκίο ασπιρίνης πάνω στο σημείο, αλλά τα συστατικά της ασπιρίνης να δρουν κατά των φλεγμονών και των βακτηρίων, όχι κατά του έρπητα.

9. Οι ζεστές κομπρέσες καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.

Κυτταρίτιδα

Ωραία θα ήταν αν η λύση ήταν τόσο απλή, ωστόσο αντίθετα η θερμότητα προκαλεί εφίδρωση και έτσι το μόνο που συμβαίνει είναι να χάνει το σώμα πολύτιμο νερό. Επιπλέον η χαλάρωση του συνδετικού ιστού επιδεινώνεται από την θερμότητα, το ίδιο και η διεύρυνση των αγγείων.

10. Το συχνό κούρεμα δυναμώνει την τρίχα.

Συχνό κούρεμα

Αυτό δεν ισχύει, ωστόσο αν οι λεπτές μύτες των μαλλιών που υποφέρουν από ψαλίδα κουρεύονται συχνά δείχνουν πιο πλούσιες. Επίσης: τα μαλλιά μακραίνουν κατά μέσο όρο ένα εκατοστό το μήνα, άρα αν το παραπάνω «μυστικό» ήταν αλήθεια θα έπρεπε κανείς να κουρεύεται μία φορά το μήνα τουλάχιστον.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News