5 σημάδια ότι χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική

By

Ακόμη κι αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που αγοράζουν μανιωδώς καλλυντικά, είμαι σίγουρη ότι μία ενυδατική κρέμα προσώπου θα υπάρχει στο μπουντουάρ σου.

Τι πρέπει να έχεις μέσα στο μυαλό σου

  • Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι το σημαντικότερο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς καθώς ένα υγιές δέρμα προϋποθέτει πολύ καλή ενυδάτωση.
  • Η επιλογή της ενυδατικής κρέμας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο για να μην πετάς τα χρήματά σου θα πρέπει να θυμάσαι ότι:
  • Η ενυδατική που για την φίλη σου είναι εξαιρετική, σε σένα μπορεί να μην ταιριάζει.
  • Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την ίδια ενυδατική για πάντα. Οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν, ανάλογα με τις εποχές αλλά και την ηλικία.
  • Μην πειραματίζεσαι με την επιδερμίδα σου. Ζήτησε τη γνώμη ενός ειδικού για να μάθεις ποια ενυδατική είναι κατάλληλη για την επιδερμίδα σου.

Πώς θα καταλάβεις ότι χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική;

Είναι πολύ εύκολο, απλά δες και μην αγνοήσεις ποτέ τα σημάδια που θα σου δώσει το πρόσωπό σου.

Αν βάζοντας την ενυδατική σου, έχεις αισθανθεί ή παρατηρήσει κάποια από τις παρακάτω ενδείξεις, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να αλλάξεις την ενυδατική σου:

1. Αίσθηση Τσιμπήματος ή Καψίματος

Αν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής νιώθεις τσούξιμο ή μία μικρή αίσθηση καψίματος, τότε η συγκεκριμένη κρέμα δεν είναι κατάλληλη για το δικό σου τύπο δέρματος. Κάποιο από τα συστατικά της κρέμας δεν είναι συμβατό με το PH του δέρματός σου και θα πρέπει να σταματήσεις άμεσα την χρήση.

Extra Tip: Πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε νέα ενυδατική στο πρόσωπό σου, δοκίμασέ τη στην κλείδα, στο πίσω μέρος του χεριού ή πίσω από το αυτί. Αν δεν παρουσιαστεί ερεθισμός μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο.

2. Κνησμός

Αν μετά την ενυδάτωση νιώθεις έντονη φαγούρα στο δέρμα, ακόμη και αν δεν έχει εμφανιστεί καμία άλλη αλλαγή στο πρόσωπό σου, είναι σημάδι αλλεργίας σε κάποιο συστατικό. Καλό είναι να σταματήσεις τη χρήση της ενυδατικής και να επικοινωνήσεις με ένα δερματολόγο.

3. Μικρά Σπυράκια

Μπορεί να μην το καταλάβεις αμέσως γιατί όλο και κάποιο σπυράκι κάνει την εμφάνισή του στο πρόσωπό σου. Αν όμως εμφανιστούν πολλά μικρά σπυράκια, το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται η ενυδατική σου. Αυτό είναι μία ένδειξη ότι οι πόροι του δέρματος έχουν φράξει. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα πειράξεις γιατί υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης ή και ουλών. Αν είναι έντονα διέκοψε την χρήση της ενυδατικής και επισκέψου ένα δερματολόγο.

4. Νιώθεις το δέρμα σου ξηρό

Αν μία ώρα μετά την εφαρμογή της ενυδατικής, νιώθεις το δέρμα σου ξηρό και να “τραβάει” κάτι δεν πάει καλά. Στην πραγματικότητα η ενυδατική που χρησιμοποιείς έχει αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Με απλά λόγια, απορροφά το νερό του δέρματος και θα πρέπει να σταματήσεις άμεσα την χρήση.

Extra Tip: Επέλεξε ενυδατικές, πλούσιες σε υαλουρονικό οξύ καθώς η δράση του είναι ευεργετική για το δέρμα. Το υαλουρονικό δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας κι έτσι το δέρμα δε χάνει την ελαστικότητά του.

5. Αλλάζει χρώμα το δέρμα σου

Η ενυδάτωση κάνει το δέρμα πιο φωτεινό, δεν αλλάζει το χρώμα του. Αν μετά την ενυδάτωση παρατηρείς ότι το δέρμα σου κιτρινίζει, είναι ερυθρό η υπάρχουν δυσχρωμίες που δεν υπήρχαν, τότε η ενυδατική που χρησιμοποιείς είναι τελείως λάθος.

Πηγή: fashionwellness.gr

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News