7 στις 10 γυναίκες δε λούζονται σωστά- Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

By

Ήμουν τις προάλλες σε μία φίλη μου κομμώτρια, τη Λία, για να μου περάσει βαφή στη ρίζα. Μένουμε κοντά και ανά πάσα ώρα και στιγμή, τις ώρες που κάθε κομμωτήριο είναι κλειστό, εγώ έχω τη φίλη μου δίπλα! Έτσι λοιπόν, επειδή είχα καιρό να τη δω, κάθισα μέχρι να περάσει η ώρα για να λουστώ και μου πρότεινε να λουστώ σπίτι της. έτσι κι έγινε. Έβαλα το κεφάλι ανάποδα στην μπανιέρα κι άρχιζα να τρίβω το κεφάλι μου και τα μαλλιά μου. έλα όμως που εκείνη την ώρα η Λία, ήρθε στο μπάνιο και με ρώτησε: ‘’Έτσι λούζεσαι και στο σπίτι’’; Της απαντώ ναι αλλά καθιστή, γελώντας! ‘’ Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι λούζεσαι λάθος. Αυτό είναι λάθος λούσιμο και οι 7 στις 10 γυναίκες το ακολουθούν πιστά’’! Βγήκα άρον άρον έξω, έβαλα τα μαλλιά μου σε μία πετσέτα και τη ρώτησα να μου πει αναλυτικά, πώς πρέπει να λούζομαι. Μου είπε τις συμβουλές της και σου τις μεταφέρω!
Όταν λούζεσαι, για κανένα λόγο, μη βάλεις το νερό στο καυτό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό για να προστατεύεις την τρίχα που είναι ευαίσθητη.
Σαπούνισε το κεφάλι σου μόνο, κάνε αφρό και ξέπλυνε. Οι περισσότερες γυναίκες, ανάμεσά τους κι εγώ, απλώνουν το σαμπουάν σε κεφάλι και μαλλιά.

lousimo1
Οι μαλακτικές μπαίνουν αποκλειστικά στις άκρες των μαλλιών σου. Όχι σε όλο το κεφάλι. Μετά ακολουθεί η τριχόπτωση και η λιπαρότητα θα εμφανιστεί μόλις τα στεγνώσεις με πιστολάκι.

lousimo2
Μόλις λουστείς, ξέπλυνε τις άκρες των μαλλιών με κρύο νερό.  Αν ακολουθήσεις αυτήν την συμβουλή, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ψαλίδα θα έχει φύγει και η τρίχα θα δυναμώσει και θα μακρύνει όσο δεν φαντάζεσαι.

Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ έχεις κάνει τα λαθάκια σου στο λούσιμο. Από σήμερα όμως ξέρεις και το λούσιμο πλέον θα γίνεται σωστά!

 

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Να τι πρέπει να κάνεις για να μην ξεθωριάσει γρήγορα το κόκκινο χρώμα από τα μαλλιά σου!

Όταν ήμουν κοκκινομάλλα (πριν από αρκετά χρόνια) είχα μονίμως πρόβλημα με το ξεθώριασμα των μαλλιών μου. Αυτό οφείλεται στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
KeepUp Video Workouts

Γυμνάσου σαν την Gwyneth Paltrow που ξέρει τι πρέπει να κάνει για ένα τέλειο και υγιές σώμα!

Ομολογώ πως παλαιότερα δεν μου άρεσε καθόλου σαν γυναίκα. Όσο μεγαλώνει, όμως, (σήμερα είναι 47 χρονών) γίνεται όλο και...
Διαβάστε Περισσότερα