7+1 αλήθειες για τα νύχια σου

By

Η ανατομία ενός… νυχιού

Λατρεύουμε να έχουμε καλοσχηματισμένα και γενικότερα περιποιημένα νύχια…

Ποικίλει το μήκος, το σχήμα, η επιφάνεια…

Εκφράζει μια μικρή πτυχή του χαρακτήρα κάθε μιας μας.

Το μήκος τους και το σχήμα τους διαφέρει. Τα νύχια αποτελούνται από κερατίνη, μια πρωτεΐνη, νερό, οργανικά στοιχεία (ασβέστιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο), ιχνοστοιχεία (σελήνιο, χαλκός, σίδηρος, πυρίτιο, μαγγάνιο, χρώμιο) και λιπίδια.

Η κερατίνη αποτελεί το 90% της σύστασης του νυχιού…

Κάθε νύχι έχει τετράπλευρο περίπου σχήμα, με δύο επιφάνειες, την έξω και την έσω, καθώς και τέσσερα χείλη… όλα αυτά για να καταλάβεις τη ζωτικότητα των νυχιών ώστε να τους δίνουμε την φροντίδα που αξίζουν!

ΜΟΔΑ-ΣΤΑ-ΝΥΧΙΑ-2013-www.beauty-secrets.gr_

Ακολουθούν λοιπόν 7+1 αλήθειες για τα νύχια… έτσι για γνωριστείτε καλύτερα

1. Τα νύχια των ανδρών μεγαλώνουν ταχύτερα από τα δικά μας

Και όμως είναι αλήθεια και κανόνας! Πιθανή εξαίρεση;

Είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα νύχια μας τείνουν να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, τα νύχια όλων, ανεξάρτητα από το φύλο, μεγαλώνουν γρηγορότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

2. Τα νύχια όλων των δακτύλων μας δεν μεγαλώνουν με ίδιες ταχύτητες

Κατά μέσο όρο τα νύχια μεγαλώνουν περίπου 3,5 χιλιοστά το μήνα.

Ωστόσο, το νύχι από το μεγάλο δάχτυλό μας μεγαλώνει ταχύτερα, ενώ το νύχι του αντίχειρά μας μεγαλώνει πιο αργά. Επίσης, τα νύχια των χεριών σας αυξάνονται ταχύτερα από τα νύχια των ποδιών.

jazzymanipedismall2

3. Το κόψιμο των νυχιών τα βοηθά να μεγαλώνουν

Όντως! Τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα στην πραγματικότητα, αν τα κόβουμε σε τακτική βάση.

4. Η πληκτρολόγηση κάνει καλό στα νύχια σας

Ω ναι! Μπορεί! Αγγίζοντας τα νύχια μας ελαφρά πάνω σε μια επιφάνεια και η πληκτρολόγηση σε έναν υπολογιστή μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσει την ανάπτυξή τους.

5. Λευκές κηλίδες – έλλειψη ασβεστίου

Δεν είναι αλήθεια ότι οι λευκές κηλίδες στα νύχια συνδέονται με την έλλειψη ασβεστίου. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Στον διαβήτη μπορεί να εμφανιστούν λευκωπά στίγματα στα νύχια.

Επίσης, η πιο συχνή αιτία είναι οι μικροτραυματισμοί, όπως από μανικιούρ, ή προκλητοί από επαναλαμβανόμενες κινήσεις τριβής των νυχιών με τα άλλα δάκτυλα ή δερματολογικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση.

giatrosofi_47_93435312020130310160527

6. νερό για υγιή νύχια;

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση και η ποιότητα των νυχιών μας μπορεί να υποδεικνύουν την κατάσταση της συνολικής υγείας μας. Σίγουρα ενδεικτικό αφυδάτωσης είναι για παράδειγμα τα ξηρά και εύθραυστα νύχια.

7. Κόβω τα πετσάκια…

Λάθος. Πολλές από εμάς εξακολουθούμε να κόβουμε τα πετσάκια, μία λανθασμένη πρακτική.

Τα πετσάκια βρίσκονται εκεί για να διατηρήσουν την υγρασία και να απομακρύνουν τα βακτήρια. Διαφορετικά τα νύχια μας κινδυνεύουν να μολυνθούν.

8. Κόβω τα νύχια μου… στο σκοτάδι

Η γιαγιά μου υποστήριζε, ότι το κόψιμο των νυχιών το βράδυ φέρνει κακή τύχη όπως και να λουζόμαστε την Παρασκευή. Μην τα παίρνεις και όλα της μετρητής, εκτός και αν πραγματικά είσαι προληπτική και πιστεύεις σε δεισιδαιμονίες.

Tip: είτε πας σε επαγγελματία είτε σου αρέσει να επιμελείσαι κάποιες φορές η ίδια τα νύχια σου (παρακολουθώντας τηλεόραση αργά το βράδυ) φρόντισε τα εργαλεία (πενσάκι, ψαλιδάκι κλπ) να είναι αποστειρωμένα!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News