Αυτά είναι τα λάθη που κάνει κάθε γυναίκα με μακριά μαλλιά!

By

Μπορεί να μην έχω μακριά μαλλιά αυτή τη στιγμή, αλλά έχω υπάρξει μακρυμάλλα και τα παρακάτω λάθη ήταν από τα πιο συχνά που έκανα. Δες ποια είναι -αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία- και διόρθωσέ τα!

Λάθος 1: Το ξεμπέρδεμα των μαλλιών

Μερικές φορές τα μακριά μαλλιά μπερδεύονται τόσο πολύ που χρειάζονται τσουγκράνα για να ξεμπερδευτούν. Αν σου συμβαίνει και σένα αυτό ακόμα και μετά το μπάνιο, ακόμα και αν έχεις βάλει conditioner στα μαλλιά σου, τότε το πρόβλημά σου μπορεί να είναι το σαμπουάν και το conditioner που χρησιμοποιείς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αφού λουστείς δύο φορές με το σαμπουάν και απλώσεις conditioner, να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου με μια χτένα. Έπειτα ξέπλυνέ τα καλά και χτένισέ τα και πάλι προσεκτικά για να μην σπάσουν.

Λάθος 2: Χρησιμοποιείς λάθος το ξηρό σαμπουάν

Πολλοί αναρωτιούνται αν είναι καλύτερη η λακ ή το ξηρό σαμπουάν για να δώσουν όγκο στα μαλλιά τους. Αν θέλεις να βάλεις ξηρό σαμπουάν τίναξε τα μαλλιά σου πίσω και ψέκασέ τα με το σαμπουάν. Κάνε ένα καλό μασάζ στις ρίζες σου και είσαι έτοιμη. Σε περίπτωση που δεν φεύγει η λευκή σκόνη από τα μαλλιά σου πάρε το πιστολάκι, βάλ’το στον κρύο αέρα και η σκόνη θα εξαφανιστεί στο λεπτό.

Λάθος 3: Κάνεις γυμναστική με αλογοουρά

Μπορεί η αλογοουρά να είναι η εύκολη λύση αλλά ο κότσος είναι η καλύτερη λύση αν έχεις μακριά μαλλιά. Επίσης, απόφυγε το καπέλο γιατί αυτό θα μεταφέρει τον ιδρώτα από τις ρίζες στις άκρες των μαλλιών σου. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε μια ψηλή αλογοουρά και στροφύρισέ την. Στερέωσε τον κότσο σου με μερικά τσιμπιδάκια.

kl_makria01

Λάθος 4: Χρησιμοποιείς δυνατή λακ πριν σγουρύνεις τα μαλλιά σου

Αν έχεις σκοπό να σγουρύνεις τα μαλλιά σου με το ψαλίδι για μπούκλες τότε καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μια λακ ή έναν αφρό που προσφέρουν ελαστικότητα στα μαλλιά και όχι προϊόντα για δυνατό κράτημα. Με αυτόν τον τρόπο οι μπούκλες σου θα αντέξουν όλη μέρα και θα μπορούν να χτενιστούν σε περίπτωση που θέλεις να τις χτενίσεις.

Λάθος 5: Αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω και τα βάζεις μέσα στο μπουφάν σου

Πολλές γυναίκες με μακριά μαλλιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του σπασίματος των τριχών κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών ειδικά όταν φοράνε κασκόλ, jacket και ζιβάγκο. Πριν φορέσεις κάτι από αυτά, χτένισέ τα μαλλιά σου και πιάσ’τα ψηλά σε μια αλογοουρά ή κάν’τα μια όμορφη πλεξίδα. Τα ρούχα που φτάνουν μέχρι το λαιμό μπορεί να σπάσουν τα μακριά μαλλιά σου και να τους δημιουργήσουν πρόβλημα.

Εσύ τι από τα παραπάνω κάνεις; Ποιο είναι το λάθος που αν και ξέρεις ότι δεν είναι σωστό, εξακολουθείς να κάνεις στα μακριά μαλλιά σου;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News