Αντιρυτιδικά Προϊόντα: Αυτές είναι οι ηλικίες που θα πρέπει να ξεκινήσεις να τα βάζεις!

By

Μιας και η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, εγώ είμαι εδώ για να σου πω (εννοείται  με τη βοήθεια των ειδικών) σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το κάθε προϊόν ομορφιάς.

Ρετινόλη (25 χρονών)

Πολλοί ξεκινούν να βάζουν στο πρόσωπό τους προϊόντα ρετινόλης στα 20 τους και οι ειδικοί λένε πως κάνουν πολύ καλά. Οι πρώτες ρυτίδες και οι πρώτες μικροκαταστροφές από τον ήλιο αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα των 20. Αν παρόλα αυτά, δεν έχεις ξεκινήσει να βάζεις από τα 20, δεν πειράζει. Και στα 35 να ξεκινήσεις, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δουλίτσα θα γίνει.

Έξτρα info: Αυτό που κάνει η ρετινόλη είναι να ανανεώνει τα κύτταρα πολύ πιο γρήγορα από ότι το κάνει η επιδερμίδα σου φυσικά.

kl_kremes01

Ενυδατική κρέμα (15 χρονών)

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά μια αντιοξειδωτική ενυδατική κρέμα με συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη C και η E και το μαύρο τσάι, μπορεί να προστατεύσει την επιδερμίδα από το στρες και από την μόλυνση της ατμόσφαιρας. Οι ειδικοί προτείνουν γύρω στα 15 να ξεκινάει το παιδί να βάζει μια τέτοια ενυδατική κρέμα κάθε πρωί για να προστατεύει την επιδερμίδα του από τον καπνό και τη σκόνη της ατμόσφαιρας.

Αντηλιακό (6 μηνών)

Το πιο δυνατό αντιρυτιδικό προϊόν είναι το αντηλιακό. Προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο και αυτό πρέπει να ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται. Κάλο είναι, μάλιστα, να μπαίνει κάθε πρωί πριν από την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς.

Σέρουμ με υαλουρονικό οξύ (40 χρονών)

Το υαλουρονικό οξύ μαζί με το κολλαγόνο είναι τα δύο συστατικά που είναι υπεύθυνα για να διατηρούν την επιδερμίδα ελαστική. Γύρω στα 40 η επιδερμίδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειάζεται μια ανανέωση την οποία μπορεί να της προσφέρει το υαλουρονικό οξύ.

kl_kremes02

Κρέμα ματιών με βάση το κολλαγόνο (25 χρονών)

Μαζί με την ενυδατική κρέμα προσώπου γύρω στα 25 σου καλό είναι να ξεκινήσεις να βάζεις και μια κρέμα ματιών με βάση το κολλαγόνο. Σε εκείνη την ηλικία αρχίζουν και εμφανίζονται οι πρώτες μικρές ρυτιδούλες γύρω από τα μάτια και μαι τέτοια κρέμα είναι ό,τι πρέπει για να μειώσεις την εμφάνισή τους.

Αντιρυτιδική κρέμα (45-50 χρονών)

Όσο κι αν νομίζεις πως πρέπει να ξεκινήσεις νωρίτερα, οι ειδικοί προτείνουν να αρχίσεις να βάζεις αντιρυτιδική κρέμα γύρω στα 45-50. Με τη βοήθεια αυτής θα μπορείς να μειώσεις τα σημάδια του γήρατος, όπως είναι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Εσύ τι από τα παραπάνω χρησιμοποιείς;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News