Αυτά είναι τα 4 πιο σημαντικά χειμωνιάτικα beauty tips που πρέπει να ξέρεις!

By

Εδώ στο γραφείο που περνάω αρκετές ώρες της ημέρας μου είναι που κάνω και τις πιο τρελές σκέψεις. Αυτή τη φορά λειτούργησε η λογική πλευρά του εγκεφάλου μου (δεν είχα ιδέα ότι είχα και τέτοια) και αναρωτήθηκα κάτι πολύ εύλογο: Τι γίνεται με την επιδερμίδα μας τώρα το χειμώνα που από το πολύ κρύο που υπάρχει έξω μπαίνουμε στην πολύ ζέστη των εσωτερικών χώρων; Δεν πρέπει να της παρέχουμε ιδιαίτερη φροντίδα;

Η αλήθεια είναι πως αυτός είναι ο λόγος που το χειμώνα η επιδερμίδα μας γίνεται πιο ξηρή πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται διαφορετικού είδους περιποίηση από ότι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καταρχάς, πλύσου…

Μια φορά την ημέρα είναι αρκετή για να κάνεις έναν καλό καθαρισμό στο πρόσωπό σου. Η ιδανική ώρα να το κάνεις είναι πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ έτσι ώστε να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να ανανεωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί μπορείς απλά να πλύνεις το πρόσωπό σου.

kl_beauty01

Απομάκρυνε το αλκοόλ…

Τώρα που χειμωνιάζει κράτα μακριά από το πρόσωπό σου ότι περιέχει αλκοόλ. Όπως γνωρίζεις το αλκοόλ ξηραίνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα και έτσι καλό είναι να το αποφεύγεις σε οποιαδήποτε μορφή του.

Απόφυγε τα μεγάλα καυτά μπάνια…

Ξέρω ότι σου φέρνω άσχημα μαντάτα αλλά αν δεν θέλεις να αρχίσεις να ξεφλουδίζεις από την πολύ ξηρότητα θα πρέπει να κάνεις λίγο κράτει. Είμαι σίγουρη πως λατρεύεις, όπως και εγώ, τα καυτά μεγάλα πλατσουρίσματα στη μπανιέρα αλλά δυστυχώς αυτά δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου. Κάνε σύντομα και λιγότερο καυτά ντους για να μην έχεις παρατράγουδα.

Φρόντισε τα χέρια σου…

Τα χέρια είναι σχεδόν πάντα εκτεθειμένα τους χειμερινούς μήνες με αποτέλεσμα να ξεραίνονται πολύ. Ρίχνε 3-4 σταγόνες λαδιού σε αυτά και κάν΄τους απαλό μασάζ που και που. Έπειτα βάζε μια κρέμα χεριών και συνέχιζε το μασάζ για λίγο ακόμα. Έτσι, θα έχεις πάντα απαλά και ενυδατωμένα χέρια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News