Δες τι πρέπει να φας για να… ξεπρηστούν τα μάτια σου!

By

Αυτές τις μέρες έχω χάσει το χρόνο. Από τη μία η δουλειά κι από την άλλη το καθημερινό 6ωρο της σχολής, γυρίζω σπίτι και δεν ξέρω τι γίνεται στον κόσμο! Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα, να μην κοιμάμαι καλά και τις ώρες που πρέπει. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που ξυπνάω με πρησμένα μάτια  και δεν ξέρω τι να κάνω. Έψαξα όμως σε διάφορα βιβλία και σε συμβουλές ξένων αισθητικών και βρήκα δύο κόλπα τα οποία πραγματικά δεν τα γνώριζα μέχρι τώρα. Επειδή λοιπόν δεν είμαι η μόνη που ξυπνάω το πρωί με μάτια πρησμένα, θα σου τα αποκαλύψω για να τα ακολουθήσεις κι εσύ.

Έρχονται Χριστούγεννα και το γιορτινό μακιγιάζ πρέπει να είναι άψογο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει κι κατάλληλη βάση. Και μην ξεχνάς. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Το ένα tip έχει να κάνει με τη διατροφή κι είναι η αλήθεια ότι μου φάνηκε παράξενο. Πάμε λοιπόν να τα δούμε μαζί.

prismena

Οι επεξεργασμένες τροφές έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι.

Η ελαχιστοποίησή τους στη διατροφή σου και η αντικατάστασή τους με φρέσκιες, θα μειώσει την πιθανότητα να ξυπνάς με πρησμένα μάτια και θα αυξήσει παράλληλα το επίπεδο της ενεργητικότητάς σου. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να πάρεις ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Ε. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννοήσεως με τον γιατρό σου!

Αφού βάλεις στα μάτια σου κρύες κομπρέσες (όπως αγγούρι, μια παγωμένη μάσκα προσώπου ή νερό και πάγο), συνέχισε βάζοντας στα μάτια σου ζεστά σακουλάκια του τσαγιού τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας. Οι τανίνες του τσαγιού μειώνουν φυσικά το πρήξιμο.

kompreses

Ό,τι από τα παραπάνω κι αν επιλέξεις, θα δεις άμεσο αποτέλεσμα. Κι είναι κάτι που χρειάζεσαι καθώς τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και του προσώπου. Γι’ αυτό ξεκούρασέ τα με τα παραπάνω tips! Χριστούγεννα έρχονται και πρέπει να λάμψεις!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News