Διώξε τα σπυράκια με την πιο φυσική, υγιεινή και σπιτική μάσκα του καλοκαιριού!

By

Είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλά κορίτσια στην εφηβεία αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Η ακμή είναι ένα πολύ ενοχλητικό “πρόβλημα” που δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί καθόλου. Όπως ήρθε, θα φύγει και μάλιστα με τον πιο φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Μπορεί να έχω ξεπεράσει το θέμα της εφηβικής ακμής εδώ και αρκετά χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έρχονται στιγμές που εμφανίζονται στο πρόσωπό μου ενοχλητικά σπυράκια τα οποία θέλω να εξαφανίσω επειγόντως. Η λύση είναι μια και τη βρήκα ψάχνοντας μέρες (για να μην πω μήνες) για μια υγιεινή και αποτελεσματική μάσκα για το πρόσωπό μου.

kl_omorfia01

Για να την φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς: 1/2 κ.σ. κουρκουμά, 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μέλι και 3 κ.σ. λάδι καρύδας

Πώς να την φτιάξεις…

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ για να δημιουργήσεις μια πάστα.

Άπλωσε την πάστα στο πρόσωπό σου δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις προβληματικές περιοχές. Άφησέ την στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Καλό είναι, αν έχεις πρόβλημα ακμής να κάνεις τη συγκεκριμένη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά μπορείς να την κάνεις όποτε εμφανίζεις σπυράκια και κοκκινίλες και όποτε οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου είναι πολύ έντονοι (γιατί αυτή η μάσκα βοηθάει και σε αυτό)!

Πληροφοριακά το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε, λαυρικό οξύ και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Ο κουρκουμάς (σου έχω μιλήσει εκτενώς γι’αυτόν εδώ) έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση και το μέλι θεραπεύει, ανανεώνει, φωτίζει και χαρίζει απαλότητα στην επιδερμίδα.

Αν εσύ έχεις βρει κάποιον άλλον φυσικό τρόπο να διώχνεις τα σπυράκια θα θέλαμε πολύ να μας τον πεις!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News