Δοκίμασα το Dry Brushing που λατρεύουν όλα τα supermodels για 1 μήνα! Ιδού τα αποτελέσματα…

By

Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω παντού στο Internet για το Dry Brushing. Μερικά από τα διασημότερα supermodels στον κόσμο (Miranda Kerr, Molly Sims και άλλες) το έχουν βάλει στην καθημερινότητά τους. Έτσι είπα και εγώ να του δώσω μια ευκαιρία και να το δοκιμάσω για έναν ολόκληρο μήνα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά…

Είναι τελικά το Dry Brushing τέλειο για όμορφη επιδερμίδα; Μπορεί να σου χαρίσει την λάμψη της Miranda Kerr; Αν ναι, τότε τρέξε να πάρεις μια από αυτές τις βούρτσες με το μακρύ κοντάρι και ξεκίνα το τρίψιμο.

Τι ακριβώς είναι το Dry Brushing;

Ουσιαστικά είναι αυτό που καταλαβαίνεις. Παίρνεις μια βούρτσα για το σώμα (προτίμησε μια λίγο σκληρή) και την χρησιμοποιείς για να κάνεις μασάζ στο σώμα σου με κυκλικές κινήσεις.

Οι ειδικοί λένε πως βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας και κάνει την ενυδάτωση του σώματός σου πιο αποτελεσματική γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος (αυτό το χρειαζόμουν λόγω της καθιστικής δουλειάς που κάνω) και κάποιοι ορκίζονται πως κάνει λιγότερο ορατή την κυτταρίτιδα (δεν με αφορά γιατί δεν έχω ίχνος).

kl_dry01

Πώς το κάνεις…

Καταρχάς το πιο σημαντικό είναι η επιδερμίδα να είναι εντελώς στεγνή. Ξεκινώντας από τους αστραγάλους, προχωράς τη βούρτσα με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω, προς την καρδιά. Οι ειδικοί λένε πως κανονικά οι γυναίκες που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να το κάνουν μια φορά στις 2 εβδομάδες ενώ όλες οι υπόλοιπες 1-2 φορές την εβδομάδα. Προσωπικά είπα να ακολουθήσω τη συμβουλή της Miranda Kerr που το κάνει κάθε μέρα και να κάνω και εγώ ακριβώς το ίδιο. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι το αντηλιακό που έβαζα μετά από κάθε Dry Brushing (ειδικά αν το έκανα πρωί) γιατί η επιδερμίδα μετά από αυτό είναι πιο ευαίσθητη.

kl_dry02

Η διαδικασία..

Το όλο πείραμα κράτησε ένα μήνα και ο λόγος που το έκανα ήταν για να δω αν είχαν βάση όλα όσα έλεγαν τα supermodels (μη νομίζεις πως έχουν δίκιο σε όλα). Κάθε πρωί με το που σηκωνόμουν έκανα το Dry Brushing για ένα δίλεπτο και αμέσως μετά από ένα ντους, έβαζα αντηλιακό και ενυδατική κρέμα στο σώμα μου. Ξεκινούσα από τις πατούσες μου και ανέβαινα σιγά-σιγά και κυκλικά προς τα πάνω. Το ίδιο έκανα και στα χέρια. Ξεκίνησα από τις παλάμες μου και ανέβαινα στους ώμους μου. Μεγαλύτερη έμφαση έδινα στους τετρακέφαλους καθώς αυτή είναι η πιο χαλαρή περιοχή του χεριού έτσι ώστε να βελτιώσω την κυκλοφορία του αίματος. Έπειτα περνούσα στο στέρνο και κατέληγα στην πλάτη.

Το αποτέλεσμα…

Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλα τα supermodels πανηγυρικά. Το Dry Brushing βοηθάει στο “σπάσιμο” των στρώσεων λίπους που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας (check). Η επιδερμίδα μου έγινε πιο φωτεινή, πιο καθαρή, πιο απαλή (δεν τo συζητώ) και εγώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο αισθανόμουν όλο και πιο χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια με το σώμα μου (check).

kl_dry03

To συμπέρασμα..

Το Dry Brushing είναι μια διαδικασία που έχω αγαπήσει τόσο πολύ και συνεχίζω ακόμα και τώρα που τελείωσε ο ένας μήνας πειράματος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα και έχω αρχίσει ήδη να παίρνω δώρα βούρτσες σε όλες μου τις φίλες. Το αγόρι μου δεν πείστηκε ακόμα να με ακολουθήσει σε αυτή τη διαδικασία αλλά δεν παύω να ελπίζω. Θα τον καταφέρω και αυτόν…

Καλό βούρτσισμα!

You may also like

Hot News