Φάκελος Απολέπιση: Μήπως πρέπει να κλείσει τώρα που καλοκαιριάζει;

By

Τα πράγματα είναι πολύ απλά το χειμώνα. Το ξέρουμε και το έχουμε μάθει καλά: Πρέπει να κάνουμε απολέπιση στην επιδερμίδα μας 2-3 φορές την εβδομάδα.

Προχθές, όμως, που πήγα να κάνω την τρίτη απολέπιση της εβδομάδας μου ήρθε φλασιά. Μήπως τώρα που καλοκαιριάζει πρέπει να αυξήσω τα εβδομαδιαία μου peeling ή μήπως πρέπει να τα ελαττώσω (όπως αντικατέστησα την βαριά χειμωνιάτικη ενυδατική μου με μια πιο light);

kl_apolepisi01

Οι ειδικοί λένε πως αν οι καλοκαιρινές σου συνήθειες δεν αλλάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν πηγαίνεις στην παραλία φοράς καπέλο και γυαλιά ηλίου και δεν κάθεσαι ποτέ στον ήλιο, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αλλαγή στον τρόπο και τη συχνότητα που κάνεις απολέπιση. Αν, όμως, το καλοκαίρι το ρίχνεις έξω, δεν φοράς καπέλο, δεν προστατεύεσαι από τον ήλιο και λιάζεσαι όλη μέρα στην παραλία, τότε θα πρέπει να σταματήσεις.

Η απολέπιση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σου στον ήλιο κατά 45% γιατί κάνοντάς την αφαιρείς από την επιδερμίδα σου λεπτές στρώσεις της (αυτό σημαίνει με λίγα λόγια “αφαιρώ τα νεκρά κύτταρα”).

Επομένως, τους καλοκαιρινούς μήνες αν δεν προσέχεις πολύ τον ήλιο καλό είναι να μειώσεις τις απολεπίσεις σου σε 1-2 την εβδομάδα. Όταν, μάλιστα, έρθει η ώρα να φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές καλύτερα να σταματήσεις εντελώς μέχρι να επιστρέψεις στη βάση σου. Σε γενικά πλαίσια φρόντιζε απλά να μην κάνεις απολέπιση την ημέρα πριν βγεις στην παραλία.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ!

Δεν υπάρχει μέλος της βασιλικής οικογένειας που να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στις διατροφικές και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Mind & Soul Σεξ & Σχέσεις

Τι είναι το “series cheating” που μπορεί να οδηγήσει εσένα και το ταίρι σου στον χωρισμό;

Λέγεται πώς το 15% των ζευγαριών πλέον χωρίζουν λόγω αυτού. Τα πράγματα αλλάζουν και εκεί που οι περισσότεροι χώριζαν...
Διαβάστε Περισσότερα