Φάκελος Απολέπιση: Μήπως πρέπει να κλείσει τώρα που καλοκαιριάζει;

By

Τα πράγματα είναι πολύ απλά το χειμώνα. Το ξέρουμε και το έχουμε μάθει καλά: Πρέπει να κάνουμε απολέπιση στην επιδερμίδα μας 2-3 φορές την εβδομάδα.

Προχθές, όμως, που πήγα να κάνω την τρίτη απολέπιση της εβδομάδας μου ήρθε φλασιά. Μήπως τώρα που καλοκαιριάζει πρέπει να αυξήσω τα εβδομαδιαία μου peeling ή μήπως πρέπει να τα ελαττώσω (όπως αντικατέστησα την βαριά χειμωνιάτικη ενυδατική μου με μια πιο light);

kl_apolepisi01

Οι ειδικοί λένε πως αν οι καλοκαιρινές σου συνήθειες δεν αλλάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν πηγαίνεις στην παραλία φοράς καπέλο και γυαλιά ηλίου και δεν κάθεσαι ποτέ στον ήλιο, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αλλαγή στον τρόπο και τη συχνότητα που κάνεις απολέπιση. Αν, όμως, το καλοκαίρι το ρίχνεις έξω, δεν φοράς καπέλο, δεν προστατεύεσαι από τον ήλιο και λιάζεσαι όλη μέρα στην παραλία, τότε θα πρέπει να σταματήσεις.

Η απολέπιση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σου στον ήλιο κατά 45% γιατί κάνοντάς την αφαιρείς από την επιδερμίδα σου λεπτές στρώσεις της (αυτό σημαίνει με λίγα λόγια “αφαιρώ τα νεκρά κύτταρα”).

Επομένως, τους καλοκαιρινούς μήνες αν δεν προσέχεις πολύ τον ήλιο καλό είναι να μειώσεις τις απολεπίσεις σου σε 1-2 την εβδομάδα. Όταν, μάλιστα, έρθει η ώρα να φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές καλύτερα να σταματήσεις εντελώς μέχρι να επιστρέψεις στη βάση σου. Σε γενικά πλαίσια φρόντιζε απλά να μην κάνεις απολέπιση την ημέρα πριν βγεις στην παραλία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Συχαίνεσαι τα squats; Δες τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά για να γυμνάσεις πόδια και οπίσθια!

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι -ανάμεσά τους και εγώ- που δεν αγαπούν τα καθίσματα (squats) είτε γιατί απλά δεν τους...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτή είναι η διατροφή που ακολούθησε και εξαφάνισε τα περιττά κιλά και το λίπος!

Είναι από τις γυναίκες που δεν μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν. Το έχει παραδεχτεί και την συμπονώ να σου...
Διαβάστε Περισσότερα