Φοράς άραγε το σωστό αθλητικό σουτιέν;

By

Το σκέφτομαι κάθε φορά που γυμνάζομαι και όχι άδικα. Το σωστό αθλητικό σουτιέν -ειδικά αν έχεις μεγάλο στήθος- είναι μεγάλη υπόθεση και από αυτό εξαρτάται το αν θα έχεις σφιχτό ή χαλαρό στήθος.

Γνώριζες ότι το 80% των γυναικών παγκοσμίως φοράνε λάθος νούμερο σουτιέν; Μην γελάς, μπορεί να είσαι μια από αυτές.  

Ένα κανονικό σουτιέν την ώρα την άθλησης μειώνει την αναπήδηση του στήθους κατά 38% ενώ ένα καλό αθλητικό σουτιέν κατά 78%. Άσε, λοιπόν, στην άκρη τα κανονικά σουτιέν την ώρα της άσκησης και πάρε μερικά αθλητικά σουτιέν που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

Να τι πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις την “μεγάλη” αγορά

Διάλεξε το σωστό μέγεθος:

Αν έχεις μικρό προς μέτριο στήθος επέλεξε cup size A και B.

Αν έχεις μέτριο προς μεγάλο στήθος επέλεξε cup size C και D.

Αν έχεις μεγάλο έως και πολύ μεγάλο στήθος επέλεξε DD, E/F και FF/G.

Φρόντισε να είναι σταθερό στο στήθος σου: Μην το παρακάνεις και το παρασφίγγεις. Θέλεις να είναι σταθερό αλλά όχι και να ασφυκτιάς μέσα σε αυτό. Προτίμησε να είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι και να είναι ελαστικό. Τέλος, καλό είναι να το αντικαθιστάς έπειτα από περίπου 72 πλυσίματα ή αν το βλέπεις να έχει χάσει την ελαστικότητά του.

Βεβαιώσου ότι επέλεξες το κατάλληλο για σένα:

Μόλις φορέσεις το αθλητικό σουτιέν σου σήκωσε τα χέρια σου ψηλά και κάνε 10 κυκλικές περιστροφές προς τα μπροστά και άλλες 10 προς τα πίσω. Αν δεν νιώσεις τριβή ή σφύξιμο τότε έκανες τη σωστή επιλογή. Κάνε και μερικά πηδηματάκια επί τόπου και δες αν στηρίζεται καλά το στήθος σου. Αν και εκεί είναι εντάξει τότε ξέρεις ότι έχεις πάρει το σωστό σουτιέν.

Διάλεξα για σένα μερικά από τα αγαπημένα μου αθλητικά σουτιέν (έχω γίνει και ειδική μετά από τόσα χρόνια σπουδών στα ΤΕΦΑΑ και τόση άσκηση):

FREE PEOPLE ‘INFINITY’ T-BACK SPORTS BRA

keep_soutien01

ALO ‘GODDESS’ SPORTS BRA

keep_soutien02

ALO YOGA SUNNY STRAPPY SPORTS BRA

keep_soutien03

NIKE PRO DRI-FIT INDY SPORTS BRA

keep_soutien04

HEROINE SPORT DOUBLE-STRAP RACING SPORTS BRA, BLACK/BLUSH

keep_soutien06

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News