Σε λούζει ο ιδρώτας; Αυτοί είναι οι φυσικοί τρόποι για να σηκώσεις ξανά τα χέρια σου άφοβα!

By

Αν η μασχάλη σου είναι μονίμως υγρή και δύσοσμη, σίγουρα σε κάνει να νιώθεις πολύ άβολα, τόσο στο γραφείο όσο και στις σχέσεις σου και ειδικότερα στο γυμναστήριο. Υπάρχουν όμως τα κατάλληλα βήματα που μπορείς να κάνεις ώστε  να σηκώνεις τα χέρια σου άφοβα!

Οι φυσικοί τρόποι

Φρόντισε να ελέγχεις το στρες σου. Η αμηχανία, η νευρικότητα, ο θυμός ή ο φόβος είναι συναισθήματα που κινητοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες περισσότερο απ’ όσο το τρέξιμο στο διάδρομο!

Απόφυγε το γυμναστήριο αυτή την εποχή και επίλεξε μια προπόνηση σε πισίνα ή στη θάλασσα.

Φόρα φαρδιά ρούχα, που δεν κολλάνε πάνω σου. Μια κακή επιλογή υφάσματος; Το μετάξι ή το συνθετικό. Καλύτερη; Το βαμβακερό.

Δώσε στις μασχάλες σου χρόνο να αναπνεύσουν. Αυτό μπορεί να γίνει αν μερικά λεπτά της ημέρας ακουμπάς τα χέρια πάνω στο κεφάλι ή αν τα τοποθετείς απλωμένα στις δυο άκρες του γραφείου.

Απόφυγε τα πικάντικα φαγητά. Η εσωτερική θερμότητα που προκαλούν στο σώμα σου αναγκάζει τους ιδρωτοποιούς αδένες σου να αφυπνιστούν τόσο σε ποσότητα νερού όσο και μυρωδιάς.

Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα στεγνό μαντήλι (τα υγρά χαρτομάντηλα αυξάνουν μακροπρόθεσμα την υγρασία στην περιοχή) και πέρνα τις μασχάλες σου μόλις νιώθεις ότι αρχίζουν να εκλύουν ιδρώτα.

Πώς θα επιλέξεις αντιδρωτικό;

Αγάπησε τα αντιιδρωτικά προϊόντα και άφησε κατά μέρους τα απλά αποσμητικά. Τα δεύτερα απλώς καλύπτουν τις μυρωδιές για μερικά λεπτά, αλλά δε σε απαλλάσσουν από τον ιδρώτα. Συνήθως τα αντιιδρωτικά διατίθενται σε διαφορετικές περιεκτικότητες δραστικών συστατικών, που αδρανοποιούν για αρκετές ώρες τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων. Δηλαδή, ούτε ιδρώτας, ούτε μυρωδιές.

Εφάρμοσέ το αντιιδρωτικό σου προϊόν (κυρίως σε στικ) το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο. Τη νύχτα, που μένεις για περισσότερες από 7 ώρες ακίνητη, οι αδένες θα υποταχθούν ευκολότερα στη φραγή που τους προκαλεί το αντιιδρωτικό. Και την επόμενη μέρα θα εξακολουθούν να υπολειτουργούν – προς μεγάλη χαρά της μασχάλης σου.

Παράλληλα με το αντιιδρωτικό τη νύχτα, καλό είναι να χρησιμοποιείς και ένα αποσμητικό το πρωί μόλις ξυπνήσεις. Αυτά τα προϊόντα είναι μελετημένα να σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία, ενώ το διακριτικό άρωμά τους προσφέρει μια αίσθηση άνεσης και καθαρότητας.

Κάθε φορά που απλώνεις ένα προϊόν κατά του ιδρώτα (είτε αντιιδρωτικό, είτε αποσμητικό, είτε συνδυασμό τους) βεβαιώσου ότι το δέρμα είναι καθαρό και στεγνό. Αλλιώς, δε θα δράσει.

Δώσε στο αντιιδρωτικό σου λίγο χρόνο για να αποδώσει στο 100% της δραστικότητάς του και να φράξει σταδιακά τους πόρους. Δέκα μέρες είναι ένας λογικός χρόνος αναμονής.

Πριν επιλέξεις κάποιο αντιιδρωτικό, ρώτησε το δερματολόγο σου για τυχόν παρενέργειες ή ερεθισμούς που μπορεί να σου προκαλέσουν τα δραστικά συστατικά του.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News