Μία εξοχική κατοικία στη Χίο βγαλμένη από άλλη εποχή!

By

Η κατοικία στη Χίο βρίσκεται σε ένα προνομιακό σημείο, πάνω στο κύμα της θάλασσας. Πρόκειται για μια κατασκευή του 1930, η οποία μετά από τμηματικές ανακαινίσεις βρήκε την τελική της μορφή στη σημερινή διαρρύθμιση. Η μελέτη διακόσμησης και η επίβλεψη έγινε από το γραφείο LIME DECO της διακοσμήτριας Μαρίας Χατζησταύρου με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη συνδιαλλαγή με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας.

limedeco-chios-kl2real.gr-6

Διαμορφώθηκαν χώροι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας αλλά και των καλεσμένων της φιλόξενης ιδιοκτήτριας. Η συνομιλία με το μπλε της θάλασσας έχει εισχωρήσει και στους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου, όπως το καθιστικό, ο χώρος του γραφείου και η κουζίνα. Μοναδικές αντίκες συλλογή της οικογένειας κοσμούν αυτούς τους χώρους και θυμίζουν την ναυτική προέλευση.

limedeco-chios-kl2real.gr-8

Η επένδυση της εστίας έχει γίνει από λευκό μάρμαρο με ένα πάντρεμα από χειροποίητα ζωγραφιστά πλακάκια εκ Τουρκίας. Άλλοι δυο ζωγραφικοί πίνακες βρίσκονται στο χώρο της κουζίνας ο ένας εκ των οποίων ντύνει τον τοίχο του γαλλικής προελεύσεως φούρνου μετατρέποντας τον σε κόσμημα.

limedeco-chios-kl2real.gr-5

Στο κεντρικό WC δόθηκε μια έντονη αντίθεση λευκού μαύρου μαρμάρου με μπρούτζινες πινελιές. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται σαν προέκταση στο παλιότερο κτίσμα τρεις ξενώνες με μοναδική προσωπικότητα καθώς έχουν επιλεχθεί σε αυτούς ως χρωματική διαφοροποίηση το απαλό ροδακινί, το μπλε του βυθού και το πουδραρισμένο πράσινο της μέντας. Τα μπάνια τους αντίστοιχα έχουν χρωματικούς συνδυασμούς με μάρμαρα Τήνου, Πεντέλης, Macauba και Portogalo. Κάθε ξενώνας έχει προσανατολισμό προς τη θάλασσα και ως εκ τούτου έχουν τοποθετηθεί τα γραφείου ως σημεία παρατήρησης της ανεπανάληπτης θέας.

limedeco-chios-kl2real.gr-4

Στο όροφο του παλαιότερού κτίσματος βρίσκεται οι παιδικές κρεβατοκάμαρες καθώς και η κεντρική –master. H κεντρική κρεβατοκάμαρα, πλαισιώνεται από λευκούς ξύλινους ταμπλάδες και μια ρομαντική οροφογραφία. Αποδίδεται η αίσθηση της καθαρότητας του λευκού και αναδεικνύεται μέσα από τις χρωματικές πινελιές. Το λουτρό αυτού του δωματίου φέρει Θυμιανό Χιώτικο μάρμαρο σε συνδυασμό με Portogalo. Αντίστοιχα τα λουτρά στα παιδικά δωμάτια είναι ντυμένα με μάρμαρα Πεντέλης, Alpin, και Rosa Εgeo.

limedeco-chios-kl2real.gr-3

Οι εξωτερικοί χώροι σε απόλυτη επαφή με τη φύση διαθέτουν χώρους καθιστικού, και χαλάρωσης σε λευκές αποχρώσεις καθώς και μια τεράστια τραπεζαρία από ανθρακί γρανίτη.

limedeco-chios-kl2real.gr

Ευχαριστούμε την Μαρία Χατζησταύρου – Interior Architect
www.limedeco.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News