4 πανεύκολοι τρόποι να πεις “αντίο” στην ακαταστασία της κουζίνας σου!

By

Ομολογώ πως είμαι τρελά ακατάστατη αλλά από την άλλη μεριά μπορώ να πω ένα μεγάλο “Μπράβο” στον εαυτό μου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνω καθημερινά για να βάλω σε μια τάξη το σπίτι μου.

Έχω διαβάσει και έχω διαπιστώσει πως ισχύει ότι όταν έχεις σε τάξη το σπίτι σου αρχίζει να μπαίνει σε μια τάξη και η ζωή σου. Αυτός είναι και ο λόγος που το πήρα απόφαση και είπα στον εαυτό μου: “Θέλεις τάξη στη ζωή σου; Τακτοποίησε πρώτα το σπίτι σου και μιλάμε”!

Διανύοντας, λοιπόν, τα πρώτα baby steps της προσπάθειας να γίνω μια καλή νοικοκυρά, είπα να σου μεταφέρω τις γνώσεις μου και να σου πω με λίγα λόγια όλα όσα έμαθα μέχρι τώρα και έχω δει στην πράξη ότι δουλεύουν. Δες πώς μπορείς και εσύ να βάλεις τάξη στην κουζίνα σου…

kl_kouzina03

Πέτα πράμα: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πεις “αντίο” σε κάποια αντικείμενα που έχεις στην κουζίνα σου και δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ή θεωρείς πως δεν χρειάζεσαι πια. Παλιά τηγάνια, κατσαρόλες που έχουν γδαρθεί, συσκευές που δεν χρησιμοποιείς πια καλό είναι να φύγουν για να καθαρίσει ο τόπος. Αν δεν θέλεις να πετάξεις τίποτα μπορείς να τα δωρίσεις σε ανθρώπους που τα χρειάζονται (τουλάχιστον περισσότερο από εσένα).

kl_kouzina02

Οι πάγκοι της κουζίνας δεν είναι για τη χρήση που νομίζεις: Μην έχεις γεμάτους τους πάγκους σου με μικροσυσκευές (τοστιέρες, smoothie makers, καφετιέρες και όλα τα σχετικά). Οι πάγκοι σου είναι για να μαγειρεύεις και να κάνεις τέτοιου είδους δουλειές πάνω τους (να κόβεις φρούτα και λαχανικά και να ετοιμάζεις γεύματα). Αποθήκευσε σε κάποιο από τα ντουλάπια της κουζίνας όλες τις μικροσυσκευές σου. Αμέσως θα νιώσεις ότι η κουζίνα σου έχει πάρει μια μικρή ανάσα.

Χρησιμοποίησε σημεία που δεν χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα: Ξέμεινες από αποθηκευτικούς χώρους; Βάλε γατζάκια στο εσωτερικό των πορτών των ντουλαπιών σου και κρέμασε από αυτά flat κουζινικά εργαλεία, όπως είναι για παράδειγμα τα καπάκια από τις κατσαρόλες (εγώ τουλάχιστον αυτά έχω βάλει).

kl_kouzina01

Πέτα χαρτικά και μαγνητάκια από το ψυγείο σου: Μπορεί να νομίζεις πως οι λογαριασμοί, οι προσκλήσεις για γάμους και βαφτίσια που είναι κρεμασμένα στο ψυγείο σου σε κάνουν να νιώθεις οργανωμένη, αλλά ταυτόχρονα κάνουν και την κουζίνα σου να δείχνει ακατάστατη. Μάζεψε όλα τα χαρτάκια από το ψυγείο και βάλ’τα κάπου αλλού. Καλό είναι όλες οι επιφάνειες στην κουζίνα σου να είναι καθαρές και άδειες (όσο αυτό είναι εφικτό).

Με αυτές τις μιρκοαλλαγές θα δεις αμέσως μεγάλη διαφορά στο χώρο της κουζίνας σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά και να αφειρώνεις πολύ χρόνο για να υπάρχει τάξη στο σπίτι σου. Μερικές κινήσεις ματ και όλα θα γίνουν!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News