4 τρόποι για να κάνεις το καθάρισμα της κουζίνας μετά το μαγείρεμα… παιχνιδάκι!

By

Κάθε φορά που σκέφτομαι να καλέσω φίλους στο σπίτι για φαγητό ενθουσιάζομαι τόσο πολύ που ξεχνάω το καθάρισμα της κουζίνας και το πλύσιμο των πιάτων αμέσως μετά. Όσο πιο συχνά, όμως, διοργανώνω dinner parties τόσο πιο εύκολα και γρήγορα πάει πλέον το μυαλό μου στο… μετά!

Δες 4 εύκολους τρόπους για να κάνεις το καθάρισμα της κουζίνας παιχνιδάκι.

Καθάρισε πριν αρχίσεις: Ξεκίνα το μαγείρεμα έχοντας ήδη μια πεντακάθαρη κουζίνα. Δεν μπορείς να μαγειρέψεις αν ο χώρος σου είναι βρώμικος, έχει λερωμένα πιάτα στο νεροχύτη και γενικότερα δεν επικρατεί μια τάξη. Για να μαγειρέψεις αποτελεσματικά και να απολαύσεις τη διαδικασία πρέπει να καθαρίσεις πριν καν ξεκινήσεις.

Καθάριζε στη διάρκεια της διαδικασίας της προετοιμασίας του γεύματος: Μην περιμένεις να γεμίσει ο νεροχύτης σου για να καθαρίσεις. Όσο ετοιμάζεται το γεύμα σου μπορείς να αφιερώσεις λίγη ώρα για να πλένεις ό,τι έχει λερωθεί στην πορεία. Μέχρι να ψηθεί το φαγητό σου μπορείς να έχεις μια πεντακάθαρη κουζίνα.

Εφάρμοσε τα κόλπα της Rachel Ray: Η διάσημη μαγείρισσα και παρουσιάστρια παίρνει ένα μεγάλο μπολ στο οποίο πετάει όλα τα σκουπίδια που κάνει όσο μαγειρεύει. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανοίγει τον σκουπιδοτενεκέ κάθε φορά που θέλει να πετάξει κάτι εξοικονομώντας χρόνο. Στο τέλος αδειάζει το μπολ στα σκουπίδια.

Ελαχιστοποίησε τα εργαλεία που χρησιμοποιείς: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολλά εργαλεία όταν μαγειρεύεις γιατί εσύ είσαι αυτή που τελικά θα τα πλύνει. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να ψήσεις μπιφτέκια στο φούρνο και μετά κάποια cookies μπορείς να απλώσεις ένα κομμάτι λαδόκολας στο ταψί σου, να ψήσεις τα μπιφτέκια σου και έπειτα να πετάξεις τη λαδόκολα, να βάλεις άλλη και να ψήσεις τα cookies σου. Το ταψί σου δεν θα λερωθεί και θα κάνεις τη δουλειά σου εξοικονομώντας χρόνο.

You may also like

Hot News