5 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις την μικρή σου κουζίνα!

By

Όποιος είπε πως τα καλά πράγματα κρύβονται σε μικρά πακέτα δεν είχε διοργανώσει ποτέ δείπνο για μεγάλη παρέα σε μια μικροσκοπική κουζίνα.

Μιας και η δική μου κουζίνα είναι αρκετά μικρή, έχω ψάξει και έχω βρει τρόπους για να την κάνω πιο λειτουργική. Το παν είναι η οργάνωση, γι’αυτό και ακολουθούν 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βάλεις και τη δική σου σε τάξη.

#1 Πέτα όλα όσα δεν χρειάζεσαι: Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά πόσες ξύλινες κουτάλες χρειάζεσαι πραγματικά; Κράτα τα βασικά και χάρισε οτιδήποτε έχεις σε διπλό. Δεν πρόκειται ποτέ να το χρησιμοποιήσεις.

kl_kouzina02

#2 Μάθε να χρησιμοποιείς μίνι συσκευές: Σίγουρα χρειάζεσαι ένα μίξερ αλλά δεν χρειάζεσαι το τεράστιο μίξερ με το οποίο μαγειρεύουν οι σεφ στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολύ καλά και δυνατά μικρά μιξεράκια που κάνουν τη δουλειά τους. Κάνε το ίδιο με όλες τις συσκευές σου.

#3 Κρέμα τα κατσαρολικά σου: Βάλε μια ράγα σε κάποιο άδειο σημείο της κουζίνας σου (δίπλα σε κάποιον πάγκο όπως έκανε και ο ιδιοκτήτης της κουζίνας της φωτογραφίας) και κρέμασε εκεί όλες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου. Θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο.

kl_kouzina03

#4 Δοκίμασε τα ανοιχτά ράφια:  Tα ανοιχτά ράφια κάνουν μια κουζίνα να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να έχεις σε τάξη τα πιατικά σου.

kl_kouzina01

#5 Εκμεταλλεύσου κάθε γωνιά: Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην έχεις χώρους ανεκμετάλλευτους. Βρες τον τρόπο να αξιοποιήσεις κάθε σημείο της κουζίνας σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News