Μια από τις top of the top food bloggers αυτή τη στιγμή, η Joy Wilson (η οποία είναι ερασιτέχνης που έγινε επαγγελματίας σεφ, φωτογράφος φαγητού και συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής) μας λέει ποια είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να έχει μια καινούργια κουζίνα.
Ένα χειροκίνητο μιξεράκι: Δεν χρειάζεται να πάρεις κανένα τεράστιο, επαγγελματικό μίξερ για να κάνεις τη δουλειά σου. Το μίξερ χειρός μπορεί να φτιάξει τα πάντα.. από brownies μέχρι ζυμωτό ψωμί.
Λευκά αντικολλητικά σκεύη μαγειρικής: Μη με ρωτάς “γιατί λευκά;”. Για να το λέει η food blogger κάτι θα ξέρει παραπάνω. Ο λόγος που τα προτείνει η ίδια είναι επειδή πολύ απλά είναι πολύ όμορφα.
Σούπερ καυτερή πάπρικα: Η Willsom δεν διαννοείται να μην έχει πάπρικα στην κουζίνα της. Αυτό είναι το μυστικό της όπλο, όπως λέει και η ίδια. Ταιριάζει με τα πάντα (από κρέας μέχρι λαχανικά) και δίνει μια τέλεια, καυτερή γεύση σε όλα τα φαγητά.
Ένα πολύ καλό αλάτι: “Όλα είναι πιο όμορφα όταν το φαγητό είναι καλά αλατισμένο και κυρίως τα cookies σοκολάτας”, λέει η Willson.
Σπάτουλες που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες: Αυτές μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις παντού. Από το να σωτάρεις απλά κρεμμύδια και σκόρδο στο τηγάνι μέχρι να ανακατέψεις οτιδήποτε.
Τρίφτης: Ένας τρίφτης σαν αυτόν που δεν πιάνει και καθόλου χώρο είναι απαραίτητος γιατί με τη βοήθειά του μπορείς να δώσεις γεύση και άρωμα στα φαγητά σου. Πρόκειται για ένα υπέροχο εργαλείο με το οποίο μπορείς να τρίψεις λεμόνι, τζίντζερ και τυρί και να δώσεις μια γκουρμέ πινελιά σε κάθε πιάτο σου.
Εσύ ποια θεωρείς ότι είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία στην κουζίνα σου;