Αυτά τα super tricks θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη μέσα στο σπίτι!

By

Μπορεί να είναι λίγο περίεργα και άλλα ίσως σου φαίνονται και λίγο χαζά αλλά στην πράξη έχουν εφαρμογή. Και αν έχουν εφαρμογή τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα δοκιμάσεις και εσύ. Μάζεψα όλα τα tricks που χρησιμοποιώ κατά καιρούς μέσα στο σπίτι μου και σου τα μεταφέρω. Το θέμα είναι να βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη! Σωστά;

Έχε ένα μαρκαδοράκι κοντά στο ψυγείο σου

Αν είσαι από τα άτομα που μαγειρεύουν πολύ και αποθηκεύουν πράγματα στην κατάψυξη τότε είναι πολύ βολικό να κολλάς ετικέτες στο καθετί για να ξέρεις τι ακριβώς είναι και από πότε είναι αποθηκευμένο στην κατάψυξη. Έτσι, δεν θα σου ξεφεύγει τίποτα.

kl_spiti02

Έχε πάντα σε μια τσάντα όλα τα είδη θαλάσσης

Μην τρέχεις κάθε φορά που θέλεις να πας για μπάνιο να συγκεντρώνεις όλα όσα έχεις σκοπό να πάρεις μαζί σου. Είναι πολύ πιθανό κάθε φορά να ξεχνάς από κάτι. Έχε τα όλα συγκεντρωμένα σε μια τσάντα παραλίας και έτσι θα είσαι πάντα έτοιμη για δράση.

Έχε τις καθημερινές σου βιταμίνες στο ψυγείο

Οι βιταμίνες είναι καλό να βρίσκονται σε ένα σημείο που ξέρεις ότι θα κοιτάξεις κάθε μέρα. Αν συνηθίσεις να τις βάζεις δίπλα στο γάλα σου, μέσα στο ψυγείο, δεν θα ξεχνάς ποτέ να τις πάρεις μιας και παίρνοντας το γάλα για να βάλεις στον καφέ σου, θα τις βλέπεις κάθε πρωί.

Έχε ένα στυλό και ένα μπλοκάκι δίπλα στο σημείο που φορτίζεις το κινητό σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να θέλεις να σημειώσεις κάτι και να τρέχεις να βρεις χαρτί και στυλό; Αν η απάντηση είναι “πολλές” τότε χρειάζεται οπωσδήποτε να εφαρμόσεις αυτό το trick. Για μένα είναι ένα από τα tricks που έχω πάντα σε εφαρμογή διότι χρειάζεται πολλές φορές να σημειώνω πράγματα και να μην μπορώ να τρέξω κιόλας μιας και το κινητό μου είναι στη φόρτιση.

Οργάνωσε τα φάρμακά σου ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς

Μπορεί να με λένε τρελή όσοι βλέπουν το “φαρμακείο” μου αλλά είμαι σίγουρη πως πολλοί από αυτούς έχουν κάνει το ίδιο στο δικό τους φαρμακείο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόχειρα όλα εκείνα τα φάρμακα που χρησιμοποιείς καθημερινά και σε κάποιο άλλο σημείο εκείνα που είναι για έκτακτες περιπτώσεις. Έτσι, δεν ψάχνω μισή ώρα όταν θέλω να βρω ένα παυσίπονο για τον πονοκέφαλο.

kl_spiti03

Αποθήκευε τα σεντόνια σου και τις μαξιλαροθήκες κάτω από το στρώμα σου

Αν οι αποθηκευτικοί σου χώροι είναι περιορισμένοι τότε η λύση είναι να βάζεις τα καθαρά σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες κάτω από το στρώμα σου. Περιττό να σου πω ότι κάνοντας αυτό το trick δεν θα χρειάζεται καν να τα σιδερώνεις διότι θα ισιώνουν τέλεια κάτω από το στρώμα.

Έχε ένα σετ με καθαριστικά στο μπάνιο και ένα στην κουζίνα

Δεν χρειάζεται να τρέχεις σε κάποιο ντουλάπι όπου είναι όλα πεταμένα για να βρίσκεις κάθε φορά ποιο καθαριστικό χρειάζεσαι για να τρίψεις τον νεροχύτη.

Αν έχεις πακετάρει μέσα σε ένα κουβαδάκι τα βασικά που χρειάζεσαι στην κουζίνα και σε ένα άλλο τα βασικά για την καθαριότητα του μπάνιου, τότε πραγματικά θα είσαι έτοιμη για καθάρισμα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έτσι, είναι πιο πιθανό να μην εγκαταλείπεις και τις καθαριστικές σου υποχρεώσεις.

Το συγκεκριμένο trick ενώ μου έχουν πει ότι λειτουργεί δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να εφαρμόσω. Ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα. Αφήνω πάντα για αργότερα το καθάρισμα του σπιτιού γιατί πολύ απλά βαριέμαι να πάω μέχρι τη βεράντα να πάρω τα καθαριστικά που χρειάζομαι. Μάλλον πρέπει να ξεκινήσω να το εφαρμόζω…

kl_spiti

Καθάριζε ενώ μιλάς στο τηλέφωνο

Ντάξει, αυτό είναι φανταστικό. Φόρα το handsfree, πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου ή τη μαμά σου και ξεκινήστε το κουτσομπολιό (σίγουρα θα έχετε πολλά να πείτε). Ενώ μιλάτε, πάρε τα καθαριστικά που θα έχεις αποθηκευμένα στο μπάνιο ή την κουζίνα σου (δες trick νούμερο 6) και ξεκίνα να καθαρίζεις ό,τι θέλεις.

Έτσι, κλείνοντας το τηλέφωνο και δεν θα έχεις καταλάβει πότε γυάλισες όλο το μπάνιο και θα έχεις κάνει μια δουλειά που βαριέσαι σαν τρελή να κάνεις. Ποιος έχει σειρά για κουτσομπολιό; Έχεις και μια κουζίνα να καθαρίσεις.

Άδειαζε τις τσέπες σου από τα ψιλά σε έναν κουμπαρά κάθε βράδυ

Μπορεί να ακούγεται λίγο χαζό αλλά ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να μαζέψεις από αυτή την “χαζή” συνήθεια; Κάνοντας κάτι τέτοιο κάθε βράδυ που επιστρέφεις στο σπίτι από τη δουλειά μπορεί να μαζέψεις αρκετά χρήματα για τις επόμενες καλοκαιρινές σου διακοπές και να μην χρειαστεί να βάλεις ούτε ευρώ επιπλέον.

Ξέρω άτομο που κάνοντας αυτό κάθε μέρα καταφέρνει και πηγαίνει διακοπές κάθε χρόνο με τα χρήματα που μαζεύει (τα οποία είναι πραγματικά αρκετά).

Κάνοντας τα παραπάνω tricks θα διαπιστώσεις πως η ζωή σου μέσα στο σπίτι έχει γίνει λίγο πιο εύκολη. Το βασικό είναι να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι στο σημείο που τα χρειάζεσαι και με αυτά τα tricks έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη, σπιτική ηρεμία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News